tako da privatniki lahko samo slabo voljo pokažejo, niso pa oni strokovnjaki
Naj se tudi jaz pridružim mnenju glede bolniške. Imam tri zdrave sinove, pred tremi leti, smo se veselili četrtega, a žal se je končalo z spontanim splavom… Sedaj zopet pričakujemo .. Zaradi bolečin v spodnjem delu trebuha, sem v tej nosečnosti že bila v bolnici. Vzrok je verjetno preutrujenost. Zdravnica me je še nadrla, da če se ne bom sama pazila, me nihče drug ne bo. In seveda vse lepo in prav, bolniška 30 delovnih dni (dokler plača delodajalec), strogo ležanje, izhod samo k zdravniku, 31 dan pa, ko bi mi moral začeti plačevati bolniško ZZZS, pa sem nenadoma zdrava, sposobna delati 8 ur dnevno, ker se stanje ni spremenilo in ni dokazano, da bolečine ogrožajo otroka. Pa čeprav ne morem sedeti niti tri ure skupaj za računalnikom. Potem mi pa neuradno svetujejo, da naj rečem, da me križ boli, pa bom lahko spet 30 delovnih dni doma, dokler bo zopet delodajalec plačeval in tako naprej…
Zakaj se nekateri delodajalci bojijo zaposliti žensko?
Zato, ker ni poštenja in ZZZS načrtno stroške v primeru bolniške prelaga na njih. Spet in spet, vedno z novo diagnozo, ker pač dvakrat ne moreš biti na račun delodajalca v bolniški z enako diagnozo.
Popolnoma jih razumem. Tako, da niso vsega krivi delodajalci, sploh manjši s.p-ji si težko privoščijo bolniško plačevat kar nekaj mesecev skupaj. Ni pa jim problem tistih prvih 30 delovnih dni, le da jim ne hodiš nazaj za en dan, ker se jim spet podaljša plačevanje za novih 30 delovnih dni. No takšne so moje izkušnje.