mi pa se jajcamo zarad 200 EUR, k jih nekateri spavijo v zep - s tem, da je zakonodaja sama pripravila teren za to.
Poanta vse te debate je ravno v tem - zakonodaja ni pripravila terena za lažno samohranilstvo. Ljudje z niszkim poštenjem in samospoštovanjem so ga. Kajti lažno samohranilstvo ne dosežeš na osnovi luknje v zakonu - ampak na osnovi tega, da lažeš. TO je bistvena razlika.
"da ne govorim o davcnih utajah, kjer gre za milijone, al pa prenosu denarja v davcne oaze, al pa o fiktivnih stroskih, s katerimi se zmanjsuje davcna osnova, pa o podkupninah,... glava boli. veliko tega ostane neodkritega, ker je tako velike kraje tezko dokazovat, pa ker vrana vrani res ne izkljuje oci - in mi, davkoplacevalci, placujemo za te bogataske ubozce, ker je njim tezko placevat davke.
pa saj jih mi, a ne? "
Torej je ok, če nekoga pretepem, ker je lahko vesel, da ga nisem ubila - ker toliko takšnih hodi po svetu. In otroci so lahko veseli, če jih samo stradam in psihično maltretiram, ker lahko bi bilo huje in bi jih spolno zlorabljala.....
Kraja je kraja, zloraba je zloraba, umor je umor, pretep je pretep, nasilje je nasilje. Pa če je le - to majhno ali veliko.
Sicer pa se kraja začne tako, da nimaš nobenih nematerialnih vrednot. Pa ni važno kakšen je znesek...
Aja, 200€ x 100 = 20.000 € (to pa ni več drobiž, ane?)