Vendar kako preprečit, da tvoj otrok ne zapade v to družbo? Vzgoja? Že, že pa vendar je v puberteti pomembno da si "in" in "cool".
Ves kaj, ce razmisljas s svojo glavo in imas malo bolj izoblikovano, kaj je prav in kaj ne, se nisi ovca in ne podlezes vsem "in" stvarem. Na moji osnovni soli, 5-7 let nazaj, je bilo in, ce si v 6. razredu kadil in skakal skoz okno, ker je bila sola pac zaklenjena. In in si bil, ce si uporabljal 3/4 juzne izraze (ne vem, a srbske, bosanske ali hrvaske, ne locim) in uporabljal besede "šuga" in "mrga" (pa ne me vprasat, kaj to pomeni, ker ne vem). Pa smo bili nekateri pac malo manj in, ker se tega nismo sli.
In v mojem razredu na gimnaziji do letos od 30 mojih sosolcev in sosolk NIHCE ni kadil. Zdaj pa kadi en sosolec, kadar gredo z druzbo ven. Ker imajo ljudje pac drugacne vrednote in drugacna merila, kaj je in.
No sej, sicer smo pa tudi na gimnaziji veljali za najslabsi razred, pa letos nismo vec.

In v vseh 4-ih letih sta se na gimnaziji samo enkrat dva stepla, v osnovni soli pa kar naprej.
So pa enega iz paralelke v osnovni soli suspendirali za en teden, pa se clovek ni nic sekiral. Se zdaj je "glavni mafijas" Siske. No ja, sicer pa so dolocene zgodbe iz mojega razreda v OŠ zal bolj zalostne ..
Jaz vem, da za uciteljico niti slucajno nisem, ker nimam ne zivcev ne potrpljenja za nevzgojene mulce in si ne bi zelela ucit ne v mojem razredu v osnovni soli, ne v srednji.
Aja, sem se pa nekaj spomnila .. smo imeli v 2. letniku novo mlado uciteljico, pa smo pisali drugi rok skupaj se z enim razredom iz paralelke. Pa smo bili ze mi grozni pri njej, ampak to, kar so pa ti ucenci ji delali - no dej, Metka (npr., da ji je ime Meta), a bos razdelila teste? No sej se bova pol v kabinetu zmenila, a ne Metka? PA take .. mi smo samo gledali, res.
< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 4.5.2008 0:28:49 >