IZVIRNO SPOROČILO: flower
Jaz sem uredila vse papirje. Mi pa ni jasno nekaj za očetovski dopust, ker ste tu nekatere rekle, da je treba to vlogo že zdaj oddat. Meni je pa rekla, da jo je treba oddat prej, preden ga bo koristil, tudi če samo nekaj dni.
Tak, da jo lahko tudi, ko jaz rodim.
Jaz sem včeraj v MŠ ugotovila, da v Mariboru ful kompilicirajo in so bolj nazadnjaški glede vsega. Skratka: nič pampersk, sploh ne, če že ne tetra planice pol vsaj tiste pralne plenice je treba uporabljat, široko povijanje vsakega za preventivo, tudi če so kolki ok, nič teh vlažilnih robčkov za brisanje ritke, vedno samo vodo in milo, bog ne daj hojico kupit ali pa lupinice uporabljat za spanje ali sprehode.
Pa še bi se našlo kaj...
Ja, tudi nama je rekla, da za očetovski dopust lahko dan po rojstvu in že naslednji dan koristi. Da zdaj še ne more oddat, ker potem do rojstva ne bodo imeli vseh njegovih plač. Tak da sva se odločila, da bo dal potrdit takoj po junijski plači (13.7.), v kolikor ne bom že rodila. V skrajnem primeru pa lahko ima potrjeno majsko plačo in v kolikor rodim po junijski, lahko prinese zraven samo plačilno listo, da ne bodo komplicirali.
Glede MŠ pa bi jaz rekla: - smo uporabljali pamperske vsa leta in nimamo slabih izkušenj
- pri prvem sem zelo pazila na široko povijanje, čeprav je imel še hujše krče, res pa je, da en kolk ni bil 1A, pač pa 1B in sem se zato bolj bala, zdaj ne bom tako pretiravala, če bo imel kolke ok, ker bo prevroče
- vlažilne robčke za brisanje ritke sem uporabljala samo, če smo bili od doma, sicer pa res vedno samo vato in vodo, nič mila
- za hojico se strinjam, definitivno je ne bi kupila in je pri Nejcu tudi nismo, uničuje nogice in hojo
- pa tudi za lupinico se moram strinjat; sicer boš to videla sama, ko boš enkrat imela

notri, kako neudobno leži v tem. Mi smo jo imeli samo za prevoz v avtu, sicer pa nikoli na vozičku ali doma. Poleg tega je poletje in je to tak neprodušni material, da lahko

v njem zakuha. Res ni fajn zadeva.
Evo, tako je izgledal naš srček pri skoraj 5 mesecih na dan svojega krsta. To je, ko smo lupinico dali iz avta, ko smo prispeli domov. Ko sem ga dvignila ven, je imel zadaj glavo popolnoma prešvicano, srajčko pa sem lahko samo obesila za sušenje, tako je bila mokra. Pa je bil junij, sicer kar vroč dan.