Tinky - Hruška in jaz bova rodili v SG, kjer EA ni treba nič plačat.
Skrajna oblika napram EA ali ultive: kolegica, ki se je bala bolečin in poroda je navijala za carski rez in na koncu se je res tako izšlo, da je morala imeti CR. Poznam pa tudi primere, kjer so se ženske tako bale vsega tega, da so zahtevale carski rez. Ampak za to, da ti naredijo CR kar tako, je najbrž potrebno imeti veze.
jaz mislim, da bom brez teh variant, ker sem 2x že preživela brez EA, bom pa šla vseeno v Postojno se pozanimati o tem in na predavanje.
Hojla čveke,
Italic, Tinky... tudi jaz sem ena tistih, ki NAMERAVA roditi brez protibolečinskih pripomočkov, ko pa berem, da prve julijke že rojevajo...me pa malo stisne
Ampak glede na to, da grem rodit prvič, želim vedeti kako je, kako je roditi naravno (mogoče naivno ampak...)
Italic... jaz sem ravno za vikend izvedela za kolegico, ki je noseča 6 mesecev in se detece ne razvija ok, tako da bodo ta teden nosečnost prekinili (žal je deformacija prehuda) in me stalno preganja ta misel, skoz spremljam ali se moje dete javlja ali se zadosti premika, ravno danes je bolj tako tako in glede na to, da sem v 34.td (naslednji pregled pa imam šele v 38.td.) me kar malo stiska. Kako naj vem ali je vse ok, naj se takoj letim pokazat??!! Ko slišiš take primerke, si pol ful paničen in težko daš te črne misli iz glave.
Blacky30... jaz sem si knjigo Modrost rojevanja kupila, kakšne stvari v njej so malce divje, je pa zanimiva, saj začneš verjet in se zavedat, da je žensko telo res ustvarjeno za porod in ženska lahko izkusi, kaj lahko sama stori s svojim telesom.
Nyah RR, Almera, Gluglu, Frutka, Lex (upam, da nisem še kakšne izpustila, ampak hvala vsem)... hvala za nasvete glede nedrčkov za dojenje. Si bom vsekakor vsaj enega kupila že prej
Majuška... ja, pa še nosečke smo in še bolj potrebujemo potrditev ane?
Joj, kako se tale krasna nosečnost hitro izteka, meni je super.
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
drugače pa tudi jaz bom rodila naravno, tiste ko smo prvič, smo kar nekako pogumne, ko itak ne vemo kaj nas čaka ane
glugluglu, hvala, imam pa tako čez 14 dni pregled in potem ctg pa bomo vidli, ampak sem se odločla, da še kak mesec ne rodim
blacky, jaz sem brala modrost rojevanja, samo zgodbe, ostalega ne in če se ne motim, so skoraj vse rodile brez prereza presredka in to me je ful presenetilo. se pravi, da žensko telo v osnovi je narejeno za rodit brez rezanja, samo nismo dovolj sproščene, babice ne pazijo dovolj, marsikaj je v glavi... me je pa čudilo, kako so ženske klicale, da jim je odtekla voda, pa jim je ina may rekla naj še ne pridejo, ker še imajo čas, tle pa nas učijo, ko odteče voda, takoj v porodnišnico.
drugače pa : fajn se mejte, pa res dejte čimveč številk izmenjat, da bomo na tekočem, ko začne dogajat.
IZVIRNO SPOROČILO: lunica24
blacky, jaz sem brala modrost rojevanja, samo zgodbe, ostalega ne in če se ne motim, so skoraj vse rodile brez prereza presredka in to me je ful presenetilo. se pravi, da žensko telo v osnovi je narejeno za rodit brez rezanja, samo nismo dovolj sproščene, babice ne pazijo dovolj, marsikaj je v glavi... me je pa čudilo, kako so ženske klicale, da jim je odtekla voda, pa jim je ina may rekla naj še ne pridejo, ker še imajo čas, tle pa nas učijo, ko odteče voda, takoj v porodnišnico.
drugače pa : fajn se mejte, pa res dejte čimveč številk izmenjat, da bomo na tekočem, ko začne dogajat.
Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.
Klikni in izberi svoj darilni paket!