IZVIRNO SPOROČILO: ejša1
Mi smo tudi bolj šparavni. Pa ne ker bi bilo to tako nujno, ampak ker smo tako navajeni. Tudi mi ne zapravljamo na znamkah oblačil ali avtomobilov. je pa res, da pa verjetno nadpovprečno zapravimo za dopustovanje (smučanje, 1.maj, poletni dopust, vmes pa še kakšne toplice). Sicer pa sva do izgradnje hiše živela od moje plače, moževe pa sva dajala na stran. Sedaj, ko imava kredit za hišo, pa lahko dajeva na stran pol moževe plače. In smo čisto zadovoljni, da je tako.
Pri nas je podobno. Vozimo 10 let star, ekstra mini avto (štirje + pes se komaj stlačimo v njega), 10 let sva dajala na stran skoraj celo fantovo plačo za rešitev stanovanjeskega problema, tako da imava sedaj nizek kredit 200€ še cca. 5 leta, drugih kreditov nimava. Ne uporabljava kreditnih kartic (oz. jaz jo sploh nimam, fant pa samo za primer ko gremo v tujino), ker so preveč zavajajoče (konec meseca te boli glava ko dobiš obračun

). Obleke kupujeva predvsem v Zari in podobnih trgovinah. Kofetkava pa ko nama paše in dovoljuje čas (žal slednje ni prav pogosto), 1xtedensko gremo ven na pico ali kaj podobnega ter privoščiva si kakšen dober koncert, film ali gledališko predstavo. Ter seveda financirava plavalno šolo in igralne urice tamalima.
Varčujeva pa vse planirano (v večini primerov imava, kar odprte trajnike):
- Za vsakega otroka od rojstva( ter planirano do faksa) varčujeva 150€/mesečno v Vzajemnih skladih,
- za naju pa 100€/na osebo prav tako v Vzajemnih skaldih,
- 300€/mesečno za dopust (smučanje, 1.maj, poletni dopust, toplice),
- 150 €/mesečno "denara za vsak slučaj"
- in zadnje 2 leti 150€/mesečno za avto.