Da se še jaz izkašljam.
Moja mami (oče mi je umrl pri 12-ih) mi je pobrala očetovo pokojnino in otroške doklade, jih utaknila v hišo, ki jo je delal brat (oz. smo jo delali vsi, ker smo vsi takrat živeli skupaj na kmetiji). Ko sem se poročila, mi roke niso dali in niti zaželeli srečo, mami sama ni vedela, kakšno štalo bi mi naredila, nergala je zaradi datuma, zaradi gostilne (čeprav sva izbrala najcenejšo in predhodno dobila kao blagoslov za tisti datum). Dobila sem kovtre, kupljene v akciji (s čimer sta se mami in brat pohvalila, bilo je njuno darilo) za 20 tisočakov in do sedaj čisto nič drugega. Ker imam zapisano v deležu kmetije očetov nujni delež, mami nori, da nama s sestro to ne pripada, ker to mora biti od brata. In skozi ponavlja, da ni prav, da kaj dobiva. Brat je zanjo bog, jaz pa z 800 eur na mesec pravi, da se valjam v denarju, čeprav ima brat isto plačo, ampak on si jo zasluži in je revček, jaz sem pa.....
35 let hude žalosti je za mano, kar sem si ustvarila, sem si sama prislužila, ampak šele potem, ko sem šla že od doma, prej sem večinoma doma dala.
Če mi sestra pravi, da le naj grem k materi na obisk, ker mama je mama. Jaz ji pa rečem, da bom šla, ko bom želela, da me nekdo j..e v glavo.
Mandek, ne vem, kaj boš naredila. Nasvetov so ti punce dale polno. Tukaj je samo moja zgodba, ki ti lahko da v razmislek, da obstajajo še hujša nesoglasja med otroci-starši, lahko pa se najdeš podobno notri. Jaz ti bolj svetujem, da se čimprej osamosvoji in če imaš problem, ko ti pomagajo, poskušaj denar čimprej vrniti in si ga ne sposojaj več ali pa drugje. Pa srečno!