writing-img

RE: E vitamin

clock-img

26.06.2008, 08:15

clock-img

Dali*

pencil-img

3349

Čestitam EnaNobena!!!

Tudi me se ti bomo kmalu pridružile.

clock-img

26.06.2008, 11:35

clock-img

tejč76

pencil-img

57

Tudi jaz čestitam enanobena. Upam, da je pomagal vitamin e.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

26.06.2008, 12:13

clock-img

Anonimen

Hvala punce! user posted image

clock-img

30.06.2008, 14:17

clock-img

Dali*

pencil-img

3349

Midva z mojim dragim sva oba začela oba jemati Evitol. Pa bomo videli. Res pa je, da vzameva 1 - 2 tabletki na dan. Ne ravno 3. Je pa vseeno boljše kot nič.

clock-img

02.07.2008, 19:06

clock-img

Arual

pencil-img

615

Živjo.
Mene pa nekaj zanima, bla sem v lekarni in sem želela imet vitamin E, pa je rekla farmacevtka, da se ta vitamin naj ne bi sam jemal ker to lahko škodi mamici oziroma nosečnici.  Sedaj me zanima kaj ve menite o tem?

Vsak poraz je nov izziv za zmago.

ZMAGA JE NAGRADA ZA TISTEGA,KI VSTRAJA TOLIKO CASA,DA PREMAGA BOLEČINO....

clock-img

02.07.2008, 21:57

clock-img

Anonimen

Preberi tukaj in tukaj.

Kolikor sem prebrala naj bi škodovalo samo predoziranje na dolgi rok, če ga jemlješ res veliko, ampak če v Evitolu piše, da lahko poješ do 3 tablete na dan, potem to še ni predoziranje  in sploh ga najbrž ne bi jemala na dolgi rok? In edin problem pri tem je, da preveliko jemanje na dolgi rok privede do zmanjšanja vitamina A, D in K.

In če ima nosečnica med nosečnostjo premalo vitamina E in ga tudi otrok nima od kje jemati se lahko zgodi, da imajo novorojenčki izrazito premajno telesno težo (manj kot 1,5 kg).

Torej ga lahko, ampak zmerno.

clock-img

02.07.2008, 22:04

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

vitamin E v odmerkih nad 1000 mg dnevno deluje kot antikoagulant - preprečuje strjevanje krvi (kar lahko povzroči krvavitve etc). v normalni dnevni hrani (uravnoteženi seveda) se ga dobi cca 300 mg, potem je pa na vsakem da si sam izračuna, kako blizu meji 1000 mg bo šel.
aja, pa seveda, treba je zaužit dovolj maščobe, ker je E v maščobi topen vitamin (in ne, zaloge ne štejejo user posted image )

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

03.07.2008, 09:50

clock-img

Arual

pencil-img

615

Hvala vam za te informacije. Jaz sem si sedaj kupla Centramed Mami, pa je tud vitamina E notr 20 mg.

Lp

Vsak poraz je nov izziv za zmago.

ZMAGA JE NAGRADA ZA TISTEGA,KI VSTRAJA TOLIKO CASA,DA PREMAGA BOLEČINO....

clock-img

08.07.2008, 10:44

clock-img

maliva

pencil-img

153

Pozdravljene!

Bom se tudi jaz pridružila - za drugega otročka sva se odločila že lani septembra in sva doslej bolj ali manj dosledno delala na njem, neuspešno.

Ena je omenila olje pšeničnih kalčkov - kakšna je pa v olju vsebnost E vitamina?

Če smrdiš po opicah, še nisi Tarzan.

clock-img

08.07.2008, 12:35

clock-img

giotti

pencil-img

1675

Maliva,
zelo me veseli, da želiš pridobiti ta vitamin preko naravne oblike.

100 ml torej 1 dcl olja vsebuje 225 mg vitamina E, dnevna potreba za odrsalega človeka pa je samo 10 do 15 mg.

Sicer pa najdeš ta vitamin tudi v olivah, avokadu, vseh oreščkih, semenih, rastlinksih oljih, špinači, skratka tako malo ga potrebujemo in v tako raznovrstni hrani se nahaja, da ni prav nobene potrebe po vnosu sintetičnega vitaminskega dodatka v obliki tablet ter podpiranju bajno bogate farmacevtske industrije.

Srečno. 

clock-img

08.07.2008, 12:49

clock-img

giotti

pencil-img

1675

IZVIRNO SPOROČILO: EnaNobena

In če ima nosečnica med nosečnostjo premalo vitamina E in ga tudi otrok nima od kje jemati se lahko zgodi, da imajo novorojenčki izrazito premajno telesno težo (manj kot 1,5 kg).

Torej ga lahko, ampak zmerno.

Takšni primeri se pri nas, v našem podnebju, ob raznovrstni prehrani, praktično ne dogajajo. Če ima čisto povprečna nosečnica premalo tega vitamina, potem je nekaj bolezensko narobe, da telo ne zna absorbirati tega vitamina in ji tudi umetni dodatki ne bodo pomagali. Skratka, ni skrbi v našem okolju, da bi prišlo do pomankanja. Je pa res, da mora farmacevtska industrija prodajati svoje izdelke in vitaminski dodatki, pri katerih ni nevarnosti, da bi prišlo do prevelikega vnosa oziroma, kjer velja logika, škodi nikomur ne, so še največja zlata jama za dobiček. Samo prepričaš ljudi, kako nujno potrebni so vitamini A, E, B, folna... za prednosečke, nosečke, doječe mamice, in dobiček je zagotovljen. Pa ni problem v tem, ker to ne bi bilo res, vse je res, vse te vitamine nujno potrebujemo, vendar je problem v tem, da se premalo govori in podpira vnos vitaminov preko nam najbolj naravane oblike, to je hrane!

Pa vsem srečno, s tifoli, eleviti, evitoli ali pa brez njih, z bio pridelanim sadjem, zelenjavo, oreščki in semeni ter polnozrnatimi izdelki.

clock-img

10.07.2008, 10:59

clock-img

dini

pencil-img

3108

Oj kolk pa stanejo te tablete E vitamin?

NIKOLI NE REČI NIKOLI!!!!

clock-img

10.07.2008, 11:16

clock-img

Anonimen

cca. 5€ pride 30 tablet. Če jemlješ 2/dan za en mesec potem potrebuješ dve škatli (10 €)

clock-img

10.07.2008, 11:21

clock-img

dini

pencil-img

3108

Hvala, upam da res kej pomaga kot pravijo, po kolikem času se pa vidijo rezultati od tega?

clock-img

10.07.2008, 11:30

clock-img

Anonimen

Rezultati se težko vidijo, razen user posted image . Baje naj bi E vitamin obnavljal celice ali nekaj podobnega.

clock-img

10.07.2008, 11:39

clock-img

dini

pencil-img

3108

Ti jih tudi jemlješ?

clock-img

10.07.2008, 11:44

clock-img

Anonimen

Ja, občasno.

clock-img

10.07.2008, 11:47

clock-img

dini

pencil-img

3108

Sej če jih usak dan ni nč narobe, ne?

clock-img

10.07.2008, 12:20

clock-img

Anonimen

ne. Lahko jih jemlješ po 3/dan.

clock-img

10.07.2008, 12:27

clock-img

dini

pencil-img

3108

Aha, ok hvala.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem