writing-img

RE: Avgustovske čveke 08 - 10. del

  
clock-img

30.05.2008, 14:58

clock-img

Talika19

pencil-img

5363

IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek

Jagode v skrinjo- operem in dam noter- a jih malenkost posladkaš? Sem nekje prebrala, da naj bi tako bolj ohranile  aromouser posted image



Tako ja. Za sladkor pa še nisem slišala, bom probala. Pa jih lahko uporabiš za sladkoled ali kakšno drugo pecivo ali pa če jih boš dajala Evi.

_____________________________

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

clock-img

30.05.2008, 15:00

clock-img

Anonimen

SŽ moja taščica tudi v nedeljo gosti 30 ljudiuser posted image
Danes gre moj oče na vlak pa dol,jutri pa pripelje mojga kaskaderja nazajuser posted image

clock-img

30.05.2008, 15:02

clock-img

Sončni žarek

pencil-img

3265

Sladoled se že bere božansko-ga bom kar danes naredila user posted image

Za cmoke imam pa kar isti receptuser posted image  torej je še preizkušen iz tvoje strani.....jih bom pa kar drugi teden en dan naredila........

clock-img

30.05.2008, 15:03

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek

Sladoled se že bere božansko-ga bom kar danes naredila user posted image

Za cmoke imam pa kar isti receptuser posted image  torej je še preizkušen iz tvoje strani.....jih bom pa kar drugi teden en dan naredila........



O pismo škoda da nisem dol,bi s tamalima uletela na sladoleduser posted image

clock-img

30.05.2008, 15:04

clock-img

Sončni žarek

pencil-img

3265

IZVIRNO SPOROČILO: Talika19

IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek

Jagode v skrinjo- operem in dam noter- a jih malenkost posladkaš? Sem nekje prebrala, da naj bi tako bolj ohranile  aromouser posted image



Tako ja. Za sladkor pa še nisem slišala, bom probala. Pa jih lahko uporabiš za sladkoled ali kakšno drugo pecivo ali pa če jih boš dajala Evi.



sicer sem jaz bolj za varianto brez slakorja-bom jih kar brez sladkorja zdevala........

clock-img

30.05.2008, 15:04

clock-img

*lenc@*

pencil-img

4637

talika, ti kar daj recept gor.user posted image haa si ga že dala gor, hvala!

sisy - ja, huda pesem v taekm in takem pomenu

sž - sam da si okuser posted image , tud če morš bit doma. sicer, pa nimate vročine k jaz mam avto pa nikamor ne grem v tej sopari




_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

clock-img

30.05.2008, 15:06

clock-img

*lenc@*

pencil-img

4637

pa tok vas je gor, kaj vam nič ne dogaja da bi kaj napisale?user posted image

poopsie, kje maš kabel??user posted image hitr zrihtat...


_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

clock-img

30.05.2008, 15:06

clock-img

Anonimen

Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jabolčna pošaaaastuser posted image
 
user posted image

clock-img

30.05.2008, 15:07

clock-img

Sončni žarek

pencil-img

3265

IZVIRNO SPOROČILO: *lenc@*

talika, ti kar daj recept gor.user posted image haa si ga že dala gor, hvala!

sisy - ja, huda pesem v taekm in takem pomenu

sž - sam da si okuser posted image , tud če morš bit doma. sicer, pa nimate vročine k jaz mam avto pa nikamor ne grem v tej sopari





Jaz sem ok......predvčerajšnjim sem sicer malce br*****.....ampak bo že.....pri nas pa ni take sopare danes-sicer pa imamo doma klimo user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.05.2008, 15:08

clock-img

Sončni žarek

pencil-img

3265

IZVIRNO SPOROČILO: ****

Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jabolčna pošaaaastuser posted image
 
user posted image





user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.05.2008, 15:09

clock-img

zalenka

pencil-img

4541

IZVIRNO SPOROČILO: Talika19

Recept za DOMAČE CMOKE (slivovi, marelični ...):

1 kg pretlačenega kuhanega krompirja
50 dag ostre moke
20 dag surove margarine
4 jajca
sol

Vse skupaj zmešaš, da nastane lepo testo. Jaz delam kar z mešalnikom z nastavkom za testo, ker drugače te že fajn roka boli.user posted image Potem pa vzameš nekaj testa in vanj zaviješ sadje (če je sadje bolj kislo lahko dodaš tudi malo sladkorja). Delaš tako velike kot ti paše.
Če je krompir bolj nov, ima v sebi veliko vode, posledično moraš dat kar več moke. Tako, da moko dodaš po občutku, dokler ni testo tako, da se ga da oblikovat in ni več pocasto.

Jaz jih potem zamrznem in vsakič posebej skuham za kosilo. Kuhajo se cca. 20 min, če so zamrznjeno, drugače pa 10 min.

Mnjami...user posted image



talika ful hvala za recepte. za cmoke vidim da maš isti recept. je pa pri vsakei stvari, ki jo delaš s krompirjevim testom fajna fora ta, da pustiš krompir da se res ohladi preden primešaš moko in ostalo. potem je treba dodat veliko manj moke in so zadeve tudi bolj okusne.

clock-img

30.05.2008, 15:09

clock-img

zalenka

pencil-img

4541

IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek

IZVIRNO SPOROČILO: Talika19

Sončni žarek, pri vas se pa skoz nekaj dogaja, obiski in podobno, imaš zmeraj dosti dela, kajne?

Glede jagod: jaz jih dam v skrinjo kar cele, lahko narediš tudi sladoled, je ful dober. Drugače jih pa jaz kar takoj vse zmeljem.
Koliko imate že zelenjave, pri nas je zaenkrat samo solata, drugega še ni. Jagode se pa malo barvajo.



Jagode v skrinjo- operem in dam noter- a jih malenkost posladkaš? Sem nekje prebrala, da naj bi tako bolj ohranile  aromouser posted image
Veš kok sem jih že pojedlauser posted image user posted image user posted image user posted image  Pa tudi Eva je dobila svojo prvo-ampak bi še več..........

Obiski- tole proščenje je tradicija (maša pri kapelici) in potem družinsko kosilo.....pa kup sorodnikov (no jaz po moji strani nikogar ne povabim-ker pri nas tega ni).....Pol pa saj veš rada tudi kaj spečem...... Mah bo že........



jaz jagod nisem nič sladkala. sm pa kr cele vedno dla. isto tudi maline, ribez, borovnice.

mi mamo tudi prve jagode. sm dala nitki gozdne in domače pa ji noben niso prveč šle user posted image user posted image . niso pa res ble še tolk sladke. ker jagoda je zame zrela že ko nakaže rdečo barvo user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.05.2008, 15:12

clock-img

zalenka

pencil-img

4541

IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek

IZVIRNO SPOROČILO: ****

Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jabolčna pošaaaastuser posted image
 
user posted image





user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



ubitačna fotka. a se je maša tega sama spomnila? al si ti imela prste vmes? user posted image user posted image

pri nas se je pa ohladilo in je znosno. je bla orng nevihta malo prej

clock-img

30.05.2008, 15:13

clock-img

*lenc@*

pencil-img

4637

IZVIRNO SPOROČILO: ****

Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jabolčna pošaaaastuser posted image
 
user posted image



sem kar pobulila, kaj je zdaj touser posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

clock-img

30.05.2008, 15:13

clock-img

*lenc@*

pencil-img

4637

pri nas se je pa ohladilo in je znosno. je bla orng nevihta malo prej



pr nas pa že grmi in se pripravlja, upam da mi ne zbudi male


_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

clock-img

30.05.2008, 15:15

clock-img

Anonimen

Tisa je spančkala v vozičku ,midve sva se pa mal afnaleuser posted image Jest mam pa itak fotič skoz s sabo.Pol je pa un jabuk v ustih pregriznilauser posted image user posted image

clock-img

30.05.2008, 15:17

clock-img

Sončni žarek

pencil-img

3265

Pa še en moj recet: OSVEŽILNE REZINE

5jajc
25dag sladkorja
1dcl olja
1dcl vode
25dag mehke moke
1pecilni, 2vanilija
2 žlici krušnih drobtin

Krema:
50dag skute
10dag sladkoraj v prahu

Preliv:
2 vanilijeva pudinga
9 dcl soka juice

Vse mešaš z mikserjem po vrsti kot je napisano (najprej skupaj jajca in sladkor) in potem dodajaš vse ostalo. Biskvit pečeš pri 180C cca. 25min. Ohlajenega poliješ z 1dcl juica. Potem gor nadevaš skuto in na koncu preliješ s toplim pudingom (ki ga skuhaš v juicu). Najboljše je,da pecivo naredoš zvečer in drugi dan režeš...... Uporabljam pekač cca. 40x 36 cm......je ful osvežilno-malce vleče na kislo in se ga veliko nareže ......

clock-img

30.05.2008, 15:20

clock-img

Anonimen

Še enkrat moja afnauser posted image
user posted image

clock-img

30.05.2008, 15:22

clock-img

Anonimen

SŽ zdele maš mojga v bližini pa naj ti da par receptov in kuharskih trikovuser posted image

clock-img

30.05.2008, 15:23

clock-img

Sončni žarek

pencil-img

3265

IZVIRNO SPOROČILO: ****

SŽ zdele maš mojga v bližini pa naj ti da par receptov in kuharskih trikovuser posted image



Ja saj vem, da ti ziher noro dobro obvladaš te stvari.......

Jaz sem bila pa včasih komot-mi je bilo lažje kupit kot naredit.......sedaj pa se marsikaj učim user posted image

clock-img

30.05.2008, 15:26

clock-img

zalenka

pencil-img

4541

IZVIRNO SPOROČILO: *lenc@*

pri nas se je pa ohladilo in je znosno. je bla orng nevihta malo prej



pr nas pa že grmi in se pripravlja, upam da mi ne zbudi male



nitko sm pa šele ko je fajn grmelo spravila spat. madoniš danes bi bo apa požrla enih živcev. že pred 2 urama je bla tolk zaspana da je kr na drobno gledala,pa sam da sva pršle do pojstlce se je zvila v lunco in ratala čist trda pa jok do neba user posted image

Lenča a si dubla mail??? a si me to sprašvala kr sem ti napisala???

clock-img

30.05.2008, 15:27

clock-img

zalenka

pencil-img

4541

IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek

IZVIRNO SPOROČILO: ****

SŽ zdele maš mojga v bližini pa naj ti da par receptov in kuharskih trikovuser posted image



Ja saj vem, da ti ziher noro dobro obvladaš te stvari.......

Jaz sem bila pa včasih komot-mi je bilo lažje kupit kot naredit.......sedaj pa se marsikaj učim user posted image



jaz sem pa prej vse sama nardila, zdej mi pa včasih zmanjka cajta za vse in sprobavamo tud kake kupljene stvari. pa moram priznat da niti niso slabe. kokr sm prejmela slabo mnenje da tisto ni ničemur podobno user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.05.2008, 15:30

clock-img

Sončni žarek

pencil-img

3265

Nič babe grem nekaj delat.......ker drugače ne vem kdaj bom vse to spedinala....

clock-img

30.05.2008, 17:16

clock-img

Talika19

pencil-img

5363

No cmočki so narejeni, ratalo jih je 27 kom.user posted image Seveda je odvisno kako velike delaš, jaz naredim take, da ima vsak 2 za kosilo, pa kakšna juhica prej. Sem pa porabila skoraj 2kg moke.user posted image  Zalenka, bom drugič probala s čisto ohlajenim krompirjem, je bil res še malo topel. Hvala za namig.

Sladoled je pa res ful kremast in meni najboljši. Ok kakšni šiptarčki imajo tudi dobrega, samo ta je res dober pa enostaven za narest. Moj pravi, da se kupljen sploh ne more primerjat.user posted image

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 30.5.2008 20:16:29 >


_____________________________

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

clock-img

30.05.2008, 17:40

clock-img

*lenc@*

pencil-img

4637

Moj pravi, da se kupljen sploh ne more primerjat.



to je pa res komplimentuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 30.5.2008 20:16:17 >


_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem