IZVIRNO SPOROČILO: urška
dejte mi razložit zakaj se rabi vzgojiteljicam in učiteljicam kupovat darila? meni to niti pod razno ni jasno. saj to je vendar njihova služba za katero so (zelo dobro) plačane.
hmmm... meni pa se ne zdi tako. Prvič.. niti približno niso dovolj plačane za svoje delo, drugič pa se mi zdi lepo da če si zadovoljen z njihovim delom, da to tudi nekako pokažeš. In otroci so tako navezani na svoje tete v vrtcu, da jim bodo z veseljem kaj dali.
Poleg tega... njihova služba ni samo "služba". Tako kot moja naprimer, ko delam s papirji, do katerih sem lahko "prijazna" ali "tečna".. kakšen imam pač dan. Pri njih je važno to, da svojih težav ne nosijo v službo, da so vedno na razpolago otrokom pri vseh njihovih željah in trmarijah in da niso tečne in zadirčne...
In če se pri nas ostali starši ne bodo spomnili, da bi kaj skupaj kupili, bo Neja zagotovo kaj nesla vzgojiteljici in pomočnici. že zato, ker sem jaz vesela, da se v vrtcu dobro počuti in rada gre. In že zdaj mi je žal, da drugo leto dobi druge vzgojiteljice.