Najlepša hvala vsem za lepe želje in čestitke. še sama ne morem verjeti da je vse to res. pa naj malo več povem o samih postopkih.
V prvem, ki je bil junija 2007, so me stimulirali z gonalom (kratka varianta-brez Menopurja) in se je pojavila huda hiperstimulacija. Punkcijo so zato izvajali 2x. Prvi dan so spunktirali samo nedozorela jajčeca, naslednji dan pa še zdrava. Bilo jih je 13. oplodili so jih 12, 2 so potem 5. dan vstavili, 3 pa so uspeli zamrzniti. ostali oplojenčki so bili neuporabni. seveda nosečnosti takrat ni bilo, ker so bili moji jajčniki in ostale zadeve čisto preveč ranjeni (od dveh zaporednih punkcij). že takrat sem jim svetovala, naj transferja ne naredijo, pa so vseeno vztrajali
.
januarja 2008 je bil drug postopek-operacija zamrznjenčki-prvič. Zopet sem dobila Gonal, se pikala ne vem koliko dni, hodila na ultrazvoke itd. Vse je kazalo dobro (razen ponovne hiperstimulacije, ki pa se jim je zdela nepomembna?!?). Potem pa se nek dan na ultrazvoku nikakor niso mogli uskladiti, kdaj je bil dan 0. Tako, da se je potem dr. Požlepova opogumila in mi rekla, da je vse skupaj brezveze, da bo ona to kar prekinila in ne bodo naredili transferja. No, to je bil moj nesrečni drugi postopek.
Potem sem se zopet javila k svojemu ginekologu, dr. Drobniču, ki pa kar ni mogel razumeti, da so me drugič zpet stimulirali, čeprav je bila že prvič taka huda reakcija. naredil je ultrazvok in ocenil, da naj bi bil tretji postopek v naravnem ciklusu, brez kakršnegakoli pikanja. to potem povem sestri Blanki, ki je samo debelo pogledala in rekla, da je to čisti nesmisel, da tako itak ne bo uspelo. takrat sem zelo "vesela" zapustila njeno IVF-sobico.
No, tako je bil potem tretji postopek kljub "optimizmu" sestre Blanke uspešen
.
zdaj pa samo še čakam 27. 6, ko grem na prvi ultrazvok, kjer bodo ugotavljali, kako se plod razvija in če sta ostala mogoče celo oba
...
pustimo se presenetiti.
Prelepe junijske dni vsem na ringarajinih forumih, tistim, ki pa so v postopku pa veliiiiiiiiiiko uspeha in poguma.