ojla poročam:
najprej najpomembnejša novica: imam (2)
vstavljeni in enega pingvinčka, sem srečna do nebes!!!!
čakale smo dolgo, dolgo, je bil Zorn na UZjih, potem je prilaufal (no, če ga poznate, si lahko predstavljate, kako to zgleda) na oddelek in začel najprej s punkcijami in nato transferji. seveda sem že prej zvedela od sestre, da imam 3 lepe blastocistke (blanko, boženo in biserko
) in da biologinja predlaga vstavit 2 in eno zamrznit. Seveda je bil to moj optimalen scenarij, in sem se strinjala. A ko sem prišla v ordinacijo, druga pesem...
Reče sestra "2, ali ne?", pa rečem: "2", in pogledam biologinjo, pa prikima in reče "2", jaz pa: seveda, in pogledam zdravnika, ki nekaj godrnja, vprašam, kaj pa vi mislite in on "1", kaaaaj????, pa sestra: ne, ne, leta, pa zakon, pa lahko 2, bla, bla, in isto biologinja,... On pa: zakaj me potem sprašujete in spet nekaj sam zase... In da sestra komando: nič, bomo 2, pa on spet mumbl, mumbl, trenutek kasneje pa imam (baje) 2 sončka
ne vem sicer kaj piše v zakonu, a ga oni zgleda malo po potrebi prikrojijo (jaz sem po letih že upravičena do 2,je pa ena punca za menoj bila stara 33 , pa ima 2). Presenetil me je Zorn, zeeeelo slabe volje in zadirčen (glede na to, da ni od njega ne bev ne mev, je toliko večje presenečenje, če je nesramen, al pa je to njegov smisel za humor? ja, itak.).
pa še to, kar se tiče utro... doziranja (sem včeraj čist pozabila): sestra mi reče, lahko 2 lahko 3 kapsule, 2x al pa 3x na dan, ni panike, če pozabiš, pač pozabiš, itak vse ven steče, pa so doze za vsak slučaj malo večje, mislim HALOOO?? kakšna navodila so to?
mišmiš, si ti včeraj po ETju že začela jemat? sem spet od sreče odfurjala iz klinike, tako da zdaj nič ne vem.