Heeeej!
Vidim da kar po tekočem traku rojevate. vsem čestitke in vse kar sodi zraven
. sem pa ponosna, da sem s svojim porodom naredila otvoritev junijskih
.
alea ti še kar vztrajaš 2 v 1?
Medtem ko moja
spi lahko kaj več napišem. zadnjič na pregledu se je potem izkazalo, da so ledvičke ok
.zdaj imamo en uroinfekt, ki ga zdravimo z antibiotikom, zoprno, a upam, da čimprej rešimo vseskupaj. boste držale pestke?
Ker vem,kako sem sama rada prebirala porodne zgodbe, vam bom opisala svojo, za vse tiste ki še čakate na svoje
.
Začelo se je prejšnjo nedeljo. Z mojim
sva
. kakšne pol ure zatem mene začne bolet kot npr pri menstruaciji (prostaglandini pomagajo-preverjeno
). temu nisem posvečala posebne pozornosti, kljub temu da so se bolečine ponavljale. a ni bilo nobenega smiselnega zaporedja.sčasoma so se bolečine okrepile in sem hodila po stanovanju sem in tja, predihavala in se naslanjala na previjalno mizo, ko je postalo hujše.čeprav sem vedela da gre zares, nisem hotela dalati panike, lepo sem se stuširala in še kar vztrajala doma. sem se pa spomila na tebe alea01, ko je moj začel polnit baterije od fotoaparata in si delat sendvič
. no in popadki so se stopnjevali, dokler...mi ni odtekla voda, potem so se pa kar nalepem začeli na 3 minute in ful močni
!!! smo klicli rešilca in njega odnikoder, kličemo po 20 minutah on še vedno ni šel, katastrofa, jaz pa tam s popadki lažala na postelji. moj me je prijel in odnesel v avto in sva šla z avtom v P.jaz sem na zadnjih sedežih komaj zdržala te popadke pa še neudobno je blo.
nakar koončno prideva v P in tam me sestra pogleda sem bila pa že 5 cm odprta, ni blo časa niti za klistir niti za nič, samo via porodna soba in potem v 1 uri in pol je bila
zunaj.
Rezanja se ne bat, ker sem jaz mislila, da sploh nisem bila prerezana, dokler ni prišel zdravnik z iglo
.Popadek je res toliko močnejši. Meni so prišli najbolj prav naslednji nasveti: probajte se koncentrirat na dihanje in čimbolj prepustit bolečini. to dihanje je na koncu sicer bolj brezveze samo toliko da se nekaj zamotiš.se mi pa zdi pomembno se med popadki sprostiš kolikor je mogoče, da se čim bolje odpreš.jaz sem včasih vmes kar zakinkala, četudi samo za pol minute.med popadkom pa govorila ne morem več ne morem več
stiskala mojega za roke in predihavala tisto masko
ki je tudi en klinac pomagala
Mi je pa ful pomagalo, ko mi je moj
med popadkom iz ctgja poročal kdaj bo nastopil vrh popadka, ker potem sem vedela da bo kmalu popustil in takrat nastopi nebeško olajšanje, ki se ga splača izkoristit maksimalno, da lahko nadaljuješ.tudi babica mi je dajala energijo ko me je vzpodbujala in hvalila.
Kakorkoli...ne bojte se poroda, ker ko dobiš svojo mehko in dišečo štručko, je vse pozabljeno. A kot sem že rekla, pri meni je šlo hitro in močno.tko da alea01: je možno da parkrat prdneš in
je zunaj
.jaz sem že v porodni rekla, da se še vidimo
.
ok punce veliko sreče in se še kaj tipkamo.
jaz pa grem zdaj cartat