22.06.2008, 16:20
2029
Dieta se vedno začne z proteinskim dnevom in se po sadnem dnevu konča.Vrstni red se ne sme menjati.
1. DAN – PROTEINSKI DAN
KOSILO:
-2 kuhana ali pečena zrezka
-kos kruha
-solata v neomejeni količini
-2dl juhe brez zakuhe
Namesto mesa lahko pojeste: 3 jajca ali sir v isti količini kot meso.
Juho morate ob koncu obroka popiti.
VEČERJA:
Enako kot kosilo, vendar brez juhe. Če ste za kosilo jedli meso, ga morate tudi za večerjo; enako velja za jajca in sir. Količina naj bo ½ manjša.
(Op: Lahko jeste še ribe (tudi tuno iz konzerve), morske sadeže, mlečno (jogurte, mleko) ter vso zelenjavo razen tiste pri škrobnem dnevu, pri mesu pride v poštev vse meso, tudi hrenovke, klobase, čevapčiči, pleskavice…
Nekaj idej za obroke: solata s tuno in sirom, bučke in tuna zapečeno v pečici, morski sadeži zapečeni v pečici v paradižnikovi omaki – recepti so pri meni, filane paprike, vendar brez riža.)
2. DAN – ŠKROBNI DAN
KOSILO:
-jeste lahko fižol, grah, lečo, riž ali krompir (obvezno kuhan)
-kos kruha
-solata v neomejeni količini
Uporabljate lahko nasljednje začimbe: sol, poper, vegeta, ketchup, kuhan paradižnik ali origano.
VEČERJA:
Enako kot kosilo vendra v mašnji količini. Količina vsega kar jeste za kosilo naj bo poln globok krožnik, za večerjo pa polovico manj.
(op: Nekaj idej za jedilnike: jota brez mesa, pasulj brez mesa, rižote z zelenjavnimi omakami ali gobicami, pire in špinača, krompir izjemoma lahko spečete v pečici brez olja, jesti se sme tudi vso ostalo zelenjavo, njoki, polenta, češpljevi knedelčki.)
3. DAN – OGLJIKOVI HIDRATI
KOSILO:
-kuhane testenine z dodatkom začimb (glej zgoraj) pizza samo s ketchupom ali katerokoli drugo pecivo v količini pizze.
VEČERJA:
2 manjša kosa torte ali 3-4 kose peciva ali 3 kepice sladoleda.
OBVEZNO eno rebro jedilne čokolade.
(op: zraven se lahko je tudi vsa zelenjava razen tiste pri škrobnem dnevu.
Nekaj idej: pica z zelenjavo (brez sira!), testenine z vsemi vrstami zelenjavnih omak ali z gobami, za večerjo pa kar vam srce poželi.)
4. DAN – VITAMINSKI DAN
Pri vseh obrokih uživajte sadje.
(op: dovoljena je tudi solata in zelenjava (npr. zelenjavne juhice brez vsega) in mala pest oreščkov, kar nadomesti en obrok.)

sej vem, da sem jo razkurla s tem noskom, ampak zdaj vsaj lahko diha. uhhh, to je bil pa res tist ubogi jok.
pride domov.
zdej pa ne vem
! Moja mama gre tekmovat
ponoči bolj mirna