IZVIRNO SPOROČILO: =jasna=
Piruri - Joj, boga vaša tamala.
kolk otrok ima astmo! Boščki. Kar se pa hrbtenice tiče, pa mislim da niso tu posredi (samo) leta, ampak nosečnost. Mene v prejšnji ni nič bolelo (če me je, me že ni hudo, če se ne spomnim), v tej nosečnosti pa me boli križ, kolk, noge, včasih mi kakšna noga kar zablokira. In ko vstajam iz kavča, postelje se mi zdi, da sem kot kit, ki je nekje nasedel...
jjasna85 - Če se sekiraš za svojo prvo strijo naj ti povem, da se v drugi nosečnosti tiste iz prve še bolj razvlečejo.
Pa če te kaj tolaži sem jaz dobila svojo prvo strijo dva dni po PDP-ju, sam predno sem rodila so se mi kar risale.
Če bi rodila vsaj na rok, če en kakšen dan prej jih ne bi bilo. Murphy!
pocka - Povej kako je uspelo pecivo, pa če je res dobro bi prosila za recept. Bi probala kaj novega spečt, sam če mi kdo iz prve roke pove če je ok si kar ne upam, da na koncu ne dobim ven en "poc".
Naja30 - Mozasrta pa res ne bi... sem pa v prvo full poslušala Andrea Bocelli in Lauro Pausini, sploh un komad Vivo per lei mi je tolk zakon. A velja to nekako pod "klasično glasbo" al mora bit prav Mozart?

...ja, jaz pa ko stara nona...
V Veliki Britaniji ima baje že vsak 11 otrok astmo...ma tega sem se bala že od vsega začetka, ko so jo začeli pacat...najprej s kožnim dermatitisom, pol z oslovskim kašljem in pol z bronhitisi, ki so se prevesli v pljučnice...in ko ne najdejo nič oprijemljivega, rečejo, da je ASTMA...ma, meni je važno, da ji zdravila pomagajo, da se otrok malo odpočije od kašljanja...namreč alergijski testi so vsi negativni...in čudno je tudi, da ko je doma čez poletje, se nič ne pozna...booo...bomo videli-so rekli slepi...
Mozart...ma, jaz za prvo nisem niti folne jemala, kaj šele klasiko poslušala, pa mi otrok en dan skoraj svoje ime napiše...Ma res, kako so brihtni...moja mama pravi, da jaz nisem bila pol toliko

ali

....
Strije....moram rečt, da jih imam samo malo po bokih, mat to od "še prej" v študentskih letih, ko sem ogromno shujšala...nekje se mora poznat

...med nosečnostjo pa nobene...tok tok po glavi...
Pecivo...evo dva recepta, preizkušena in dobra...no vsaj meni in mojim
1. MANČMALOW
TESTO:
5 rumenjakov
7 beljakov
10 žlic sladkorja
3 žlice kakava
7 žlic moke
1/2 pecilnega
10 žlic vode
KREMA:
1/2 l mleka
200 g gresa
2 rumenjaka
4 vanili sladkorje
200g margarine ali masla
150 g sladkorja v prahu
Najprej ti priporočam, da skuhaš gres in daš hladit...
Za testo penasto zmešaš rumenjake+sladkor+kakav, nato dodaš presejano moko+pecilni...na koncu pa še sneg beljakov+voda, rahlo vmešaš k masi...
Pečeš na 200°okoli 20 minut...
Za kremo pa v ohlajen gres vmešaš rumenjake, sladkor, vanilije in maslo...namažeš na testo preliješ s čokoladno glazuro in daš v hladilnik (lahko čez noč)...
Jaz testo še namočim malo z mleko v katerem stopim rumov sladkor....
Je pa kar za en pekač
2. SKUTIN KOLAČ- zelo sočno in dobro
TESTO:
180 g sladkorja
2 vanili sladkorja
3 jajca
250 g masla
400 g moke
40g jedilnega škroba
40 g kakava v prahu
1 pecilni
NADEV:
2 pločeviniki marelic (ni nujno)
1 kg skute
200 g sladkorja
2 vanili sladkorja
2 vanili pudinga
4 jajca
125 ml sladke smetane
125 g masla
Za testo zmiksaš sladkor+jajca+vanili+maslo...preseješ moko+škrob+pecilni in kakav...ter vse dobro pregneteš in daš za eno uro v hladilnik...
Za nadev segreješ smetano in maslo...posebaj zmešaš skuto+sladkor+pudinga+vanili+jajca, nato dodaš smetano z maslom.
Na namaščen pekač razvaljaš 2/3 testa, obložiš z marelicami, dodaš nadev...preostalo testo natrgaš na koščke in razdeliš po nadevu (ni pa tako nujno)...
Pečeš na 175° cca 50 minut (lahko več)...