IZVIRNO SPOROČILO: Lona76
Joj smokiji in vsa ostala "dobra" hrana.
1. Če jo otrok poje kdaj pa kdaj mu sigurno ne bo nič.
2. Tudi starši naj potem ne jejo tega, ne pa da poznam ljudi ki se sami bašejo s piškoti otrok pa jih NE SME ker mu ne dovolijo sladkarij. Kot je napisala Picola 1 moramo biti sami zgled svojim otrokom
3. Ne mislite da lahko obvarujete svoje otroke pred vso to hrano. Če ne prej jo bojo dobili v vrtcu, ko bo kakšen prijateljček praznoval rojstni dan.
4. Punca je res vprašala kdaj kakšen smoki in ne po mnenju ali je to zdravo ali ne.
1. se strinjam, v mejah normale mu ne bo škodil, vendar po enem letu, ker je arašidov smoki alergen.
2. Ponavadi je tako, da tisti starši, ki dajo veliko na zdravo prehrano, doma nimajo junk fooda. Vsaj pri meni je tako. Kar lahko jem jaz lahko je tudi mala miss, vendar je stara že 3 leta, pri enem je bilo durgače.
3. V vrtcu, ki ga bo obiskovala, ne prakticirajo nošenja hrane za RD, tako da tam smokija sigurno ne bo dobila, je namreč eko vrtec.
4. Če se debata razvije malce drugače, kot je prvotno nastavljena ni nič narobe. Se še kaj drugega zve.
Pa še nekaj bom dodala. Mala miss je do svojega drugega leta jedla praktično vso zelenjavo in sadje. Potem pa se je naenkrat vse spremenilo. Sedaj zavrača skoraj vso zelenjavo in sadje. Kolikor morem jo pretentam, da ga kam zmešam ali naredim omako, tako da ne vidi kaj je, ampak da bi poskusila grozd ali pa jagodo to pa ne. Pa jaz jem vso zelenjavo in sadje in to vsak dan, ona se ob tem samo namrdne, je nič ne prepriča. Upam, da se bo to spremenilo z vstopom v vrtec.
< Sporočilo je popravil Rubin. -- 31.7.2008 22:24:11 >