Pozdravljene Aprilčice!
Nea_Teja in Tassika - moje sožalje. Tudi jaz držim pesti, da vama kmalu pod srčkom začne biti nov srček.
malina - A je možno, da mi javiš, za katero babico gre? Saj drugače sem tako v navezi z Zalko Drglin in bom na Mamo Zofo hodila na materinsko šolo in priprave na porod, toda priporočila so vedno dobrodošla. :)
Kar se tiče naravnega poroda, vidim da ste trde kot kamen.
Vse, kar sem vam želela sporočiti je bilo to, da je porod moderne ženske nekaj popolnoma drugega kot so ga ženske doživljale včasih. Pa ni potrebno gledati samo iz negativnega vidika, kako je bilo včasih vse samo primitivno, danes pa super varno in odlično. Jaz ne govorim o teoriji, ampak o praksi babic (ponavljam, Ina May Gaskin je babica že celo življenje in je porodila na stotine otrok in to niso bile neke Marsovke, ampak Zemljanke, današnje moderne ženske!). Morda pa danes ne znamo več prisluhniti lastnemu telesu in doživeti poroda kot izkušnjo, ki žensko prerodi, naredi močnejšo in samozavestnejšo, saj čez njo steče življenjska sila poroda. Pa to bolečino si enkrat že izbijmo iz glave, saj miselne predstave delajo svašta! Kaj če bi pričakovale, da morda bo kaj bolečine in napora, toda hkrati pa bo občutek tudi neverjeten in poživljajoč, pa ne samo tisti trenutek, ko ti otroka položijo na prsi??? Smo zmožne takšnega miselnega premika???
Včeraj sem si kupila prve nosečniške hlače v H&M in so super. Najbrž jih kakšen mesec še ne bom mogla nositi, toda komaj čakam, da jih oblečem in pokažem svojega trebuščka. Madona, kako važna bom hodila naokrog
.
Moram reči, da mi je zadnji teden trebušček kar zrastel, čeprav sumim, da gre v največji meri za napihnjenost, saj sem še vedno zaprta in hodim na blato vsake tri dni. Potem pa še ti hemeroidi, madona ni prijetno. Saj sem jih imela že prej, tako da sem že navajena, samo upam, da ne bo sčasoma še slabše.
Utrujenost res počasi mineva, kot mi piše v nosečniškem koledarju. Sem pa imela to srečo, da nisem imela slabosti in bruhanja, morda zjutraj nek čuden občutek v želodcu, toda ko sem nekaj pojedla je bilo ok. Pa včasih mi zvečer v postelji ni bilo najbolje, če sem se zvečer preveč najedla. Vesela sem tudi, da niti nimam nekega povečanega apetita, bolj gre za izbirčnost. Že prej sem bila izbirčna, zdaj pa mi 3/4 stvari ne paše, ha ha. Pa se razvajam. Mama pravi, da nosečnica mora pojesti to, kar se ji "zalušta", ker ji telo sporoča, kaj rabi otroček. Dobra fora, a ne?
Rh minus - Sama sem že dobila zaščitno injekcijo in ni bilo nobenih sprememb. Tako da vse Rh minus brez strahu.
Gre samo za zaščito, ki jo bomo dobile še enkrat po porodu in po potrebi tudi otroček. Pri naslednji nosečnosti pa spet.
V ponedeljek imam pregled, morda pa je hematom izginil?! Morda pa se dogajajo čudeži.
Komaj čakam, da bo moj angelček (jaz sumim, da bo fantek, mož pa da bo deklica) začel brcati, bom najbrć skakala od veselja in se dan in noč božala po trebuščku.
Aprilčice držite se, čim manj slabosti in čim več dobrega počutja
,
NenaLena