Živijo!
Spet jaz po dolgem dolgem času. Zdej sem si vzela 5 min za vas, da opišem vse dogodke za nazaj, ker tamala spi in je neka čudna tišina v hiši
No v glavnem 14.10 sem mela NS - neuspešno in katastrofalno. Nič nama ni uspelo zmerit, gin je bla nesramna do obisti, jaz cela prestrašena sem na koncu šla domov z takim jokom, da še ceste pred sabo nisem vidla. Blo je pa tko. Jaz zunaj najprej čakam na pregled že 1,5 ure, ko končno pridem na vrsto. Vsa blažena - končno, vstopim v amb in že me odbije hladen in zaničevalen pozdrav gin. No dobro si mislim, naj je že enkrat konec da grem pol domov k tamali. Se vležem in ona začne z UZ, ko mi pravi z grozečim glasom:"ja ženska božja pa kaj niste šli lulat, pa saj mate tako poln mehur da je maternica cela v krču"
Meni začne glas trepetat:"pa saj mi sploh lulat ni sila", pa vseeno grem ker se je že malo bojim. Polulam cca 1 dl tekočine. Si vležem nazaj in ona spet začne z UZ. Pa se začne dret:"poglejte zdaj to, zaradi malomarnosti je maternica cela v krču, poglejte (obrne monitor proti meni), otrok je cel speštan, kako ga je matenica stisnila. Poglejte kako ga je speštala!!!" Jaz obnemim. Pol se 5 min nekaj mantra, me nekaj s tistim drega, da ga kao obrne, jaz ji pri tem poskušam razložit, kako mi sploh ni treba blo lulat in koliko sem polulala. Potem se malo umiri in mi daje neke nasvete kako ni dobro dolgo zadrževati vode v mehurju.... OK, potem mave 5 min pavze...ona medtem kliče vseokrog ker išče svojo hči (po domače povedano usput rešuje družinske probleme z pogovoro zelo neprijetnimi za ušesa). No pa spet en 10 min neuspeli poskus poln neprimernega obnašanja in pogovora. Končno "obupave" in me poskuša prepričati, da naj se še vrnem neki dan. Se ji lepo zahvalim, ampak "žal" ne morem. Hočem plačat (bila sem cela šokirana, cela sem se tresla, komaj sem govorila, da nebi slučajno jokala pred njo...)pa mi reče da ni treba nič plačat ker itak nič nisve naredile. Se lepo zahvalim, pozdravim in odidem....s takim jokom za vrati, da sem mislila da bom skup padla. Tako me v življenju ni ponižal in prizadel še nobeden zdravnik! Čistilka ki je ostala še edina tam, me je samo gledala.
SVAŠTA!
No potem pa sem mela še 20.10 pregled pri moji gin, ki me je seveda vprašala če sem hodila na NS. Seveda mi ni bilo do tega, da ji razlagam celo kolobocijo in še enkrat vse podoživljam, ji zato na kratko razložim, da pač ni šlo in da je mela doktorica verjetno slab dan, ter vse kar sem zvedela je blo to, da ma otrok zaprt mehur, zaprto hrbteico in da ma noge. Moja gin je bla čisto šokirana, po pregledu mi je sama naredila še UZ in mislim, da je bil to tak tolažilni UZ, kjer sve pogledale otroka od A-Ž, preštele se prste, videle nosno kost, ga zmerile.... NS seveda nisve naredile, sve se pa zmenile za ČHT, ki ga mam 11.11 in takrat bove naredile tudi majhno morfologijo. Po mojem sem se ji prav zasmilila, čeprav ji nisem vsega povedal kaj se je dogajalo, je očitno dobro razumela mojo stisko, na koncu sem dobila še slikico za domov. Mam res najboljšo gin na svetu! Na NS pa po mojem več nikoli ne bom šla, pa če bom še 100x noseča.
Ja moja gin mi je še razložila, da to ni bil krč ampak mam jaz zaradi svoje anatomije maternico že normalno nazaj obrnjeno proti križu in ne proti trebuhu, zato je tudi prvih nekaj mesecev nosečnosti moja maternica obrnjena nazaj. Zato pri meni pride v poštem zaenkrat samo še vaginalni UZ in ne še abdominalni. Ta "krč", ki to sploh očitno ni bil je pa bil v bistvu napačen pristop gin za NS.
Ja takole moje aprilčice malo za smeh in malo bolj za res sem vam dala kar precej gradiva za prebrat, ampak se je blo pa zdaj res prekleto dobro spovedat
Lep vikend še naprej, grem še naprej pred TV prebavljat kosilo!
ČAO BAO