Pozdravljene nosečke!
Sem se že sprijaznila, da vam pač ne morem slediti, ha.
Kile - Moj trebušček pridno raste, najbrž tudi kg, toda nimam tehtnice, tako da ne vem točno, bomo videli na pregledu 11. decembra, ko bom 20t. Takrat imam tudi morfologijo in upam, da naju ne preseneti kakšen dečko, ker sva se že čist "naštelala" na pupiko. Če bo pa fantek, pa bova seveda tudi presrečna, samo da je otroček zdrav.
Brcike - Nič še ne čutim, pa tako sem nestrpna!
G mi je rekla, da je pri prvorojenkah normalno, da se prvi gibi začutijo tam okrog 20t, tako da še ne zganjam panike, toda vsake toliko prileti iz mene: Saj ji še bije srček, a ne? In potem moj vedno reče, da je prava kavbojka in da naj se ne sekiram. Me zna lepo potolažit.
Plenice - Kataka21 jaz svetujem Štorkljine pralne plenice, saj so edine od pralnih zares 100% bombažne, te od Racmana in Bumgenius pa imajo od zunaj še neko nepremočljivo umetno snov, tako da je pol isti šmorn, če vzameš za enkratno uporabo. Krfjolca in Piruri - pojdita na stran od Štorklje in si preberita, kaj vsebujejo plenice za enkratno uporabo, pa mi javita, če vaju faktor "komot" še vedno prepriča.
Občina - Zanima me, če katera ve, ali lahko za pomoč od občine zaprosi tudi oče, ker sem sama prijavljena v Lj, moj pa v Celju in ker Lj nič ne da, bi potem poskusila izkoristiti Celje. Je to možno?
Porod in porodnišnica - Vidim, da nas bo kmalu 100, to pa bo res gužva. Jaz sem bila prejšnji teden v Kranjski porodnišnici, ker bi naj bili bolj odprti za naraven porod, pa sem prišla domov čisto pobita. Kot bi šla v bolnico na operacijo. In zdaj se naj sredi vseh tistih mašin in serijskih postopkov sprostim in predam porodni sili ... Bi kar najraje rodila doma. Vsekakor pa si bom izbrala babico, ki jo hočem prej spoznati, da ji bom lahko zaupala, da naveževa nek ženski stik. Če bi bilo možno, bi se teleportirala na Farmo k Ini May, med prvo porodno fazo šla na sprehod v gozd, se kopala v banji ... Slovenija je včasih res za leseno žlico ...
Voziček - Jupi, že imava voziček.
Na Bolhi sem našla Quinija Speedy, samo s športnim delom, rabljen le pol leta, temno rdeč, cena 120 evrov. Dokupiva samo še košaro (imajo rabljene na bolhi za 80 evrov), pa sva kompletna za 200 evrov. Sem prav vesela, da ne komplicirava. Čez prvo čiščenje je že šel, pred porodom še enkrat, pa bomo našo malo deklico lahko peljali na prvi sprehod. Joj, komaj čakam.
Lepo se imejte, pa se kmalu slišimo, če ne prej, ko bom začutila prve brcike, pa upam, da pred pregledom morfologije. A jih je res čutiti le od spodaj, ali so lahko tudi kje pri popku oziroma ob strani? G mi je rekla, naj bom pozorna na čisto spodnji del pri sramni kosti, pa se mi včasih zdi, da kje drugje kaj čutim, pa da slučajno črevesnih plinov ne zamenjam za Elo, ha.
Čao,
NenaLena