Ladybird, otrocek je v maternici kar ornk zavarovan sploh tkole na zacetku.
Detelja - po porodu se zacne zelo zanimivo obdobje. Zase lahko recem, da je bilo vse, kar sem planirala, poruseno. Vse, kar sem si predstavljala, se je obrnilo na glavo. Problemi z dojenjem - joj kok solz je preteklo, mala ni znala zgrabit bradavice, nastavki - dojenje je umetnost, zato jaz vsaki prijteljici, ki je noseca priporocam, da si prebere veliko na to temo. Vcasih stece brez problema, vcasih pa je muka. Bila je na joskah 10 ur na dan, cel dan sem sedela prva dva meseca z njo na zizah po uro in pol, ker sem bila odlocena, da hocem dojit. Razen na joski ni spala cez dan - torej skoraj nic spanja zame cez dan... Potem nasa ni hotla videt vozicka - jaz zeljna sprehodov, ona v huronski jok,sam da smo jo priblizal vozicku.. skratka, prvic zna bit kar stresno, ker nisi siguren vase, ne ves, kaj pomeni kak jok, itd. Ampak nekje cutis, kdaj je kaj res narobe, kdaj je pac jok iz nekega razloga ala lakota, plenica,..
Mislim, da je pomembno, da ce opazas, da te daje depresija ali kaksna cudna volja, da se cim prej pogovoris o tem. Dobis v lj P tudi literaturo na to temo. Jaz sem imela histericen napad tisti dan, ko sva prisli domov, ker sem se pocutila cist nesposobno, ker se mala ni znala prisesat.
jo je moj odnesel stran od mene, jaz sem se zjokala do konca in cez pol ure sem bila najsrecnejsa, ker sem imela na sreco doma nastavke, preko katerih ji je uspelo papcat.
Navajanje in spoznavanje novega clana ima tako cudovite kot tezke trenutke. Biti stars je dalec od neke lahke naloge. Skrbi, ki pridejo z rojstvom, so velike. Ampak veselje,ki pride z rojstvom, se pa ne da opisat. Ko gledat to malo bitje in si reces, to je moje, moj otrok, moje, moje, moje..
Ma ni lepsega filinga. Ko gledas, ko odrasca, ko osvoji nove vescine, pa jaz vsak dan zrastem od ponosa do neba. Ko osvaja zadeve, ki so nam del vsakdana, za njih pa kot da bi stopili na luno - jesti z zlico, seuti se obuti, ma noro.
sem mal zafiloziofirala
no mislim, da bo v drugo veliko lazje pa tud casa ne bo tok za komplicirat