cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Glasni sosed nad tabo

clock-img

28.07.2008, 08:53

clock-img

centaur

pencil-img

19

Pozdravljeni!

Mi zna mogoče kdo povedati, na katero agencijo oz. službo se obrniti, glede naslednjega problema:

Imam soseda, pravzaprav veččlansko družino s starimi starši, ki na novo vseljeni, živijo v podnajemniškem stanovanju nad našim. Edina stvar ki me moti je ta, da po 22:00 uri zvečer še vendo ropotajo. To pa pomeni, da štorklajo po stanovanju, premikajo stvari,...  Nad našo spalnico imajo stole in mizo, kar ob premikanju ropota,... To se vleče včasih tudi v pozno noč.

Parkrat smo že komunicirali, vendar do sedaj nismo uspeli rešiti zadeve na eleganten način. Ropotanja se zavedajo, vendar je to tudi vse.

Problem, za katerega sprašujem, je naslednji: Če ne bomo uspeli rešiti zadeve in se bo hrup ponavljal, sem pripravljen iti toliko daleč, da jim zagrenim življenje s kakšno prijavo pristojni agenciji, saj živijo v podnajemniškem stanovanju, za katerega pa mislim, da lastnik do sedaj še nikoli ni plačeval davka državi.
S policijo in prijavo hrupa se pa zaenkrat ne mislim ubadati.

Če mi kdo lahko da kakšno mnenje, nasvet ali pa ime kontaktne agencije (inšpekcije) ali kaj podobnega, bi lepo prosil.

Hvala.

clock-img

28.07.2008, 09:05

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

28.07.2008, 09:16

clock-img

Nuna

pencil-img

151

To, da lastnik stanovanja ne plačuje davka od najemnine, nima nobene zveze s tem, da najemniki s hrupom motijo vaše bivanje. To bi lahko počeli tudi, če bi bil davek plačan. Za hrup se pokliče policijo (JRM), za davek pa inšpekcijo.

clock-img

28.07.2008, 10:54

clock-img

centaur

pencil-img

19

O.k., bom bolj jasen, če sem bil prej premalo.

Iščem namreč informacijo, na katero agencijo se obrniti, v primeru, da nekdo ne plačuje davka, ki bi ga moral, zaradi dajanja stanovanja v najem.

Tukaj namreč nisem pisal vsega, kaj se je že v osmih letih zgodilo in tudi ne mislim.

Če ima kdo kakšno infomacijo, lepo prosim. :)

< Sporočilo je popravil centaur -- 28.7.2008 11:00:16 >

clock-img

28.07.2008, 10:58

clock-img

centaur

pencil-img

19

IZVIRNO SPOROČILO: Nuna

To, da lastnik stanovanja ne plačuje davka od najemnine, nima nobene zveze s tem, da najemniki s hrupom motijo vaše bivanje. To bi lahko počeli tudi, če bi bil davek plačan. Za hrup se pokliče policijo (JRM), za davek pa inšpekcijo.

Se strinjam, da nima veze! Jaz sem samo podal primer, zakaj bi rad to uredil po drugi poti. Verjetno bi lahko sklepali iz zgoraj napisanega, da po lepi poti nisem mogel te zadeve urediti.

Naj podam še primer lastnika tega stanovanja, ki je prišel polagat parket v zgornje stanovanje, med dvema najemnikom (ko se je en odselil in preden se je drugi priselil). Le-ta se ni menil, da je recimo ura 20:00 ali pa da je Nedelja, kjub večim opozorilom. Lepo je vsak dan zabijal v tla parket. ;)

Inšpekcija je pa katera? Ravno to sprašujem!!!

< Sporočilo je popravil centaur -- 28.7.2008 10:59:30 >

clock-img

28.07.2008, 11:44

clock-img

emaa

pencil-img

7450

Poskusi davčno inšpekcijo, če oni niso prisotjni, bi morali povedati kdo je.

clock-img

28.07.2008, 12:28

clock-img

barika

pencil-img

6448

a ni tak, da do 22 zvečer lahko ropočejo???
kar se pa nedelj tiče pa ne vem, ker pri nas v bloku tudi v nedeljo prenavljajo stanovanje in to do poznih večernih ur, začnejo pa že ob 7. zjutraj...lahko se pa obrnem na koga....jah verjetno na sončno upravo.
lahko bi vsak vikend policijo poklicala, pa ne bi nič rešila, ker so oni kao nekaj več v bloku in si lahko to privoščijo.user posted image

mogoče se lahko obrneš na upravnika bloka pa jim pisno poveš, da s pogovorom niste nič rešili.

clock-img

28.07.2008, 12:40

clock-img

higuys

pencil-img

1160

IZVIRNO SPOROČILO: emamair

A davčna inšpekcija so po novem splošne informacije al kako?

clock-img

28.07.2008, 12:41

clock-img

Volga

pencil-img

9346

IZVIRNO SPOROČILO: higuys

A davčna inšpekcija so po novem splošne informacije al kako?

user posted image user posted image

clock-img

28.07.2008, 12:53

clock-img

emaa

pencil-img

7450

Splošne informacije ne, samo če najemnikov nimajo prijavljenih, ne plačujejo davkov, torej naj bi bila po logiki davčna inšpekcija za to pristojna, če imajo drugače urejeno, bojo pa povedali. Ni takoj potreben sarkazem.

clock-img

28.07.2008, 12:59

clock-img

lemavrica

pencil-img

3773

Ja če nekdo ne plačuje davka se ga prijavi na davčno inšpekcijo, a ne? Ampak nekoga prijavit zato, ker so njegovi najemniki hrupni je pa mal huda.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

clock-img

28.07.2008, 12:59

clock-img

higuys

pencil-img

1160

Problem, za katerega sprašujem, je naslednji: Če ne bomo uspeli rešiti zadeve in se bo hrup ponavljal, sem pripravljen iti toliko daleč, da jim zagrenim življenje s kakšno prijavo pristojni agenciji, saj živijo v podnajemniškem stanovanju, za katerega pa mislim, da lastnik do sedaj še nikoli ni plačeval davka državi.
S policijo in prijavo hrupa se pa zaenkrat ne mislim uba

Emmamair, preberi si odebeljen tekst. Še enkrat, res ne vem kaj bi imela davčna inšpekcija s glasnim sosedom in centaurom, ki si ne ve kako pomagati zato se mu kar nekaj "misli".

clock-img

28.07.2008, 13:01

clock-img

higuys

pencil-img

1160

IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica

Ja če nekdo ne plačuje davka se ga prijavi na davčno inšpekcijo, a ne? Ampak nekoga prijavit zato, ker so njegovi najemniki hrupni je pa mal huda.

Če si prepričan , da ne plačuje davkov ja, pristojna je davčna inšpekcija.

Če pa rešuješ problem glasnih sosedov s tem, da si misliš, da ne plačujejo davkov pa ne.

clock-img

28.07.2008, 13:04

clock-img

centaur

pencil-img

19

Hvala, jaz sem razumel in bom poizkusil tudi pri njih.
Nekateri pa vprašanja drugih ne jemljejo resno, oz. delajo po sistemu, če nimam jaz problema, se lahko zaje...m in pišem neumne komentarje.

clock-img

28.07.2008, 13:06

clock-img

centaur

pencil-img

19

IZVIRNO SPOROČILO: barika

a ni tak, da do 22 zvečer lahko ropočejo???
kar se pa nedelj tiče pa ne vem, ker pri nas v bloku tudi v nedeljo prenavljajo stanovanje in to do poznih večernih ur, začnejo pa že ob 7. zjutraj...lahko se pa obrnem na koga....jah verjetno na sončno upravo.
lahko bi vsak vikend policijo poklicala, pa ne bi nič rešila, ker so oni kao nekaj več v bloku in si lahko to privoščijo.user posted image

mogoče se lahko obrneš na upravnika bloka pa jim pisno poveš, da s pogovorom niste nič rešili.

Odvisno od bloka. Pri nas imamo interni hišni red, ki govori, da se po 20:00 uri ne dela ničesar glasnega v bloku, sploh pa ne v Nedeljo cel dan.
Sedaj je pa težava tudi v upravitelju, ker on noče nositi odgovornosti za takšne pravilnike, skratka na mesec kasira za upravljanje bloka, ostalo pa dela z velikim odporom. Potem pa ne ostane več veliko za narest, moraš pa iskat alternativo.

clock-img

28.07.2008, 13:07

clock-img

lemavrica

pencil-img

3773

Če pa rešuješ problem glasnih sosedov s tem, da si misliš, da ne plačujejo davkov pa ne.

Se popolnama strinjam s tem.

clock-img

28.07.2008, 13:09

clock-img

centaur

pencil-img

19

Madona, ampak ti pa res znaš razmišljati. A ni blo jasno že v mojem prvem postu, da iščem informacijo, kam prijavit nekoga, ki ne plačuje davkov za najemnino in kjer sem razlagal zakaj posledično hočem to narediti???

Matr eni pa znate zakomplicirat in obračat besede po svoje! Zakaj jemljete samo delčke iz konteksta in si jih po svoje razlagate?

< Sporočilo je popravil centaur -- 28.7.2008 13:13:49 >

clock-img

28.07.2008, 13:12

clock-img

lemavrica

pencil-img

3773

Pa kako ti veš da ne plačuje davkov in a je edini v bloku ki oddaja stanovanje? Kaj pa vsi ostali ki oddajajo, a oni tud ne plačujejo davkov?

clock-img

28.07.2008, 13:16

clock-img

centaur

pencil-img

19

Zakaj sprašuješ neumnosti? Naj ti vseeno odgovorim. Je edini ki oddaja v bloku in vem, da podnajemnikov nima prijavljenih.

Sem že zgoraj napisal, da podrobnosti, iz vseh teh let reševanja težav, ne mislim razlagati.

clock-img

28.07.2008, 13:20

clock-img

lemavrica

pencil-img

3773

Niso neumnosti, samo zanimalo me je, ker vidim da si seznanjen s finančnimi zadevami sosedov. Se mi kar smilijo tvoji sosedje.

clock-img

28.07.2008, 13:50

clock-img

centaur

pencil-img

19

Res hvala za tvoje izčrpne komentarje. Drugič se jih raje vzdrži. Če bi prebrala vse, ti ne bi bilo treba neumno spraševat. 

clock-img

28.07.2008, 13:55

clock-img

higuys

pencil-img

1160

IZVIRNO SPOROČILO: centaur

Madona, ampak ti pa res znaš razmišljati. A ni blo jasno že v mojem prvem postu, da iščem informacijo, kam prijavit nekoga, ki ne plačuje davkov za najemnino in kjer sem razlagal zakaj posledično hočem to narediti???

Matr eni pa znate zakomplicirat in obračat besede po svoje! Zakaj jemljete samo delčke iz konteksta in si jih po svoje razlagate?

Ne , ni bilo jasno. Predvsem zato, ker si napisal-a, da misliš, da ne plačujejo davkov in kot drugič zato , ker je naslov posta "glasni sosed na tabo".

clock-img

28.07.2008, 14:11

clock-img

oka

pencil-img

1773

Pardon, ampak prijaviti nekoga davčni samo zato, ker njegovi podnajemniki povzročajo hrup, je pa malo mimo. Pa kaj tebe sploh briga kdo plačuje davke in kdo ne? Si mogoče davčni inšpektor ali pa samo rad tožariš vse naokoli? (predvidevam, da nisi prvo, ke drugače bi vedel kam iti, če hočeš nekoga zaribati)  Ma daj lepo te prosim no, daje te čisto nekaj drugega, ker očitno ne moreš požreti, da nekdo zasluži še malo po strani. Drugače pa so  take hrupne zadeve kolikor je meni znano v domeni policije. Zaradi maščevalnosti prijavljati nekoga in ga spravljati v težave, to je pa tako hm rahlo podlo. V končni fazi ne bojo nastradali hrupneži, ampak najemodajalec, ki pa kolikor je meni znano ne povzroča hrupa.

< Sporočilo je popravil oka -- 28.7.2008 14:26:38 >

clock-img

28.07.2008, 14:53

clock-img

Nuna

pencil-img

151

Kaj pa, če lastnik stanovanja nad tabo, centaur, plača vse davke (tudi za nazaj, če jih do sedaj ni) in najemnikom obljubi, da bo kril njihove stroške položnice za kršenje javnega reda in miru - ampak pod pogojem, naj bodo čimbolj moteči element zate? user posted image

clock-img

28.07.2008, 15:03

clock-img

Anonimen

Pomesal si jabolka in hruske.

Ti kar veselo podaj prijavo davcno inspekciji, ce menis, da bo to resilo tezavo s hrupom. Ti pa zna tudi ta lastnik, za katerega ti samo mislis (in ne ves), da ne placuje davka, zagreniti zivljenje.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem