IZVIRNO SPOROČILO: sayuri
Miškolinček ja, so mi že povedali, da tile papirji od razvojne sodijo k podaljšanju porodniške.
Povej mi, koliko časa si hodila z Erazmom na fizioterapijo? Je jokal med vajami? Sem brala, da so kar hude vaje.
Se pa tud jaz trudim s pravilnim handlingom. Sam men tega ni nihče pokazal in potem delam tko, kot sem po slikah videla.
Midva sva v bistvu začela hodit ko je bil na 2.posvetovalnici, s tem da sem ji jaz povedala kako se čudno vija,ona to sploh ni opazila,pa tak trd je bil,nog sploh ni krčil ampak stegoval.
Glede pravilnega handlinga ,saj meni tudi prvič ni nihče nič povedal,so me to na fizioterapiji naučili. Ta fizioterapija je v bistvu samo pravilno previjanje in nošenje,ker že s tem otroka usmerjaš v pravilen razvoj. Potem je pa še nekaj vaj. Ja pri nas je bila sirena za crknit,samo je bil že večji in se je že zavedal stvari okrog sebe pa tudi navadil se je že enega načina nošenja.
Mi smo imeli problemker se mulo ni hotel nosit nič drgače kot pokonci,tako kot se podira kupčke in posledično je bil zaradi tega ves zvit in trd,pa samo hrbtne mišice je imle razvite,trebušnih pa ne,ki so pomembne za valjenje iz boka na bok,pa za plazenje.
Med vsemi fizioterapevtskimi načini nošenja smo potem komaj našli nekaj kar mu je bilo všeč. Jaz sem v bistvu doma delala samo tiste vaje ki so mu bile všeč pa tiste bolj intenzivno.
Se je pa to poznalo v razvoju,je hitro osvojil trebuh in koga je enkrat osvojil,je bil kmalu na kolenih in koje bil na kolenih se je v 2 dneh začel plazit,potem je pa kr kmalu tudi shodil,pri 10 mesecih.
Mogoče boš ti mogla malo večkrat tja ker imaš pač dvojčke,drugače smo bili mi na začetku malo večkrat potem pa samo občasno,da so pregledali napredek.
Največ problemov sem pa imela s ta starimi(taščo in tastom),katere nikakor nisem mogla prislit da bi ga nosili tako kot e treba,so ga kr nekaj prislino sedet dajal,ko sam še ni bil sposoben,pa kr k sebi v naročje sedet za mizo,pa podobne kozlarije. Češ saj smo včasih tudi tako delali,a včasih je bilo pa dobro?
Meni je fizioter. rekla da otroka ne smeš silit v nobeno stvar,ne hodit ne sedet,ker ko bo imel dosti močne mišice bo to storil sam,drugače ga lahko poškoduješ,kar se ne vidi takoj ampak šele potem ko otrok odraste.
Mogoče zgledam sitna pa komplicirma,ampak jaz verjamem v to. Včasih so te kr na noge postavili pa te silili hodit,češ saj se mora naučiti,zdaj me pa križ zato boli,pa podobne stvari.
Jaz Erama nisem niti enkrat postavila na noge,tudi ko je že lezel,pa se je že dvignil sam ob kavču,ga nisem prijela za roke,pa rekla pejva,to je sam naredu in to hitreje kot od prijateljice punčka,ki pač pri 1 letu še ni hodila in so jo začeli tišat. Posledice so pa zdaj vidne,pri 2 letih še zdaj hodi z zvitimi nogami,pa tako raca kot racajo dojenčki,pa še vedno je shodila pri 16 mesecih. Moj sin je pa shodil pri 10 in je pri enem letu in pol že tekel,ne sam hodil.
Tast je pri nas sploh pameten,čes saj mu nič ni,zgleda da mu je bilo nerodno kr je pač hodil na fizioterapijo. Takrat smo bili še vsi v eni kuhinji,no na koncu sem bla tako huda da sploh nisem prišla več dol,al sem ga pa kr na kavč dala ležat in ga nisem pustila nosit.
No mal sem pojambrala,upam da sem ti tudi kaj pametnega napisala. Če te še kaj zanima pa vprašaj,zdaj moram iti sirena za jesti se oglaša.
< Sporočilo je popravil miškolinček -- 21.8.2008 10:54:09 >