Pa da vam zaupam še mojo porodno zgodbo!
Že v četrtek sem bila sprejeta na oddelek zaradi previsokega pritiska. V nedeljo sem imela že vsega dovolj in sem G vprašala, če grem lahko domov. Je rekel, da lahko samo ko bom rodila. V nedeljo dopoldan so se začeli neki čudno občutki v trebuhu. Nekako tako kot, da bi morala na blato. Popoldan , ko grem na WC opazim krvav izcedek, ki se je potem samo nadaljeval! Proti večeru začnem čutiti prve popadke in to na 10 min. Prav neprijetno me je zvijalo. Popadki so se nadaljevali čez celo noč in to na 5 min. Ob 3h zjutraj me babca priklopi na CTG, ki ne pokaže ničesar. Ravno v tistem času pride ena punca rodit in rodi v pičli uri! Name malo pozabijo, ker imajo preveč dela z njo. Zjutraj me vso neprespano pregleda G in ugotovi, da nisem nič odprta in da mi plodovnica ne odteka. V ponedeljek dopoldan so se popadki malo umirili, vendar po kosilu so se zopet nadaljevali in ves čas na 5 minut, tako, da nism mogla prav nič spat. Popadki so se nadaljevali tudi v noč in so bili že zelo boleči. Ob 2h ponoči sem hotla it na wc in se kar naenkrat ulije iz mene. Pokličem babco in me takoj odpelje v porodno. Tam me priklopi na CTG in seveda zopet ne pokaže ničesar. Me pregleda in ugotovi, da sm odprta pol cm. Nato me obrije in klistira. Po tuširanju me priklopi na CTG do 6h zjutraj ko me je pregledal G (ki ni bil moj osebni) in je bolelo ko hudič! Čez 5min pride babca in me odpelje na UZ. Tam G ugotovi, da mala ni obrnjena z glavo navzdol, vendar da sedi na ritki. ŠOK! Sploh se nism mogla spravit k sebi! Ves čas sm mislila, da je mala z glavico navzdol. Pokličem mojega in se takoj odpravi k meni. Pride moj osebni G in me še enkrat odpelje na UZ, da oceni težo male. Ugotovil je da ni prevelika in da bo porod naraven. Prosila sem ga za EA (čeprav naj bi imela posvet šele 22.8.). Ves čas sem bila priklopljena na CTG in nekjen a sredi poroda mali drastično pade utrip. Panika. Jes sm že jokala ko dež. Po kakšni minuti se utrip umiri. Ob 7h me priklopijo na umetne popadke, ker so bili moji premalo močni, ob pol 8h pride moj in ob 8:45 dobim prvo dozo EA. Čutim olajšanje,saj bolečine sploh ni bilo. Po dveh urah se bolečina vrne in dobim novo dozo EA, ki pa je trajala samo 1 uro. Rečem babci, da želim, da mi dodajo EA, vendar je bila anesteziologinja nujno odsotna. Popadke sem čutila eno uro. Boleli so ko hudič. Na trenutke sem se že malo zgubljala. Ko končno pride anesteziologinja in me olajša. Nekje 14:10 pride G in reče da se bo začelo. EA mi ne dajo več in pripravijo se na porod. Kar naenkrat je bilo okoli mene ogromno ljudi. Mojega so zaradi gužve poslali ven, meni pa je ostalo samo še potiskanje. Nekajkrat sem močno pritisnila in mala je padla vn, ni zajokala. Strah iz moje strani. Mali dajo neko masko in jok. Jes sm jokala z njo. Pride babca in mi pove, da imamo fanta. Vsa ekipa ki je bila pri mali pa reče da je punčka. Imela je tako vneto luliko da je mislila, da je fant. Bila sem presenečena, ker sem mislila, da bo fant. Moj pride nazaj k meni in skupaj jokava od sreče. Malo dajo njemu, mene pa zašijejo. V porodni smo bili še tri ure in že prav pošteno me je vse bolelo od trde postelje. Ob šestih sva premeščene na oddelek in začne se crkljanje! Evo to je moja zgodba. Malo na dolgo, upam, da se vam bo ljubilo brati! PAPA