Ojla vsem skupaj!
Kolinska: jaz sem tudi pred novim letom kupovala in so rekli, da bodo zamenjali dobavitelja. Vendar je moj šel ta teden kupit Aptamil, pa je še vedno na zalogi in tudi popust je še vedno enak (24,74%).
Cena v Kolinski je za 900g 14,97€ - popust pride 12,73 € kar je 0,014143 na g.
Cena v Mullerju je za 800g 12,99€ kar je 0,0162375 na g.
Cena je ugodnejša sicer v Kolinski (izračunala sem znesek na teden pri 5 mericah in je razlike za 4€/teden) , ampak pač kakorkomu katero mleko bolj ustreza. Meni so v Mullerju škatle full dobre, mleko se mi je zdelo pa pregosto in se nam je skoz v cuclje zabijal. Zdaj smo nazaj na Kolinski (tudi seveda zaradi cene).
Lara light ... me veseli, da se me še spomniš ... meni je že v prvem postopku uspelo, tako da sem bila res malo časa na IVF temi ...
Nič ne skrbi glede dvojčkov, se mi zdi, da iznajdljivost in spretnost dobiš istočasno z otroki :)
Če se pa kje zalomi, so pa tukaj vedno punce, ki so to že dale skoz :))))
Jaz skoraj nikoli ne poslušam nasvetov staršev, ki imajo enega otroka, saj (na žalost ali na veselje) ne vedo kako je to - tu pa punce točno vedno o čem govorim in znajo svetovat.
Moram pa reči, da za enkrat je pri meni res vse super (nosečnost, porod, otroka ...) in uživamo (čeprav včasih paše za kakšno urco malo stran
)
V sredo smo bili pri privat fizioterapevtki, da nam je bolj natančno razložila kaj je z mulčki in nam pokazala katere vaje naj delamo (midva žal zdravnice v razvojni nisva najbolje razumela). Bila sva navdušena in čeprav ni ravno poceni, greva sigurno še k njej. Tjaša ima ohlapen trebušček, Uroš pa je zategnjen (rame in pesti).
Oba se že veselo smejeta, Uroš že "govori", Tjaša je pa bolj motorik - vsaj z rokami ... noge ji pa zaradi trebuščka niso ravno najbolj spretne.
Zdaj ko je tak mraz, smo zelo malo zunaj - vem, da sem malo sebična, ampak meni se enostavno ne gre v ta mraz, čeprav onadva full uživata ... bomo nadoknadili, ko bo malo topleje.
Zdaj sta stara dobre 3 mesece in imata 6 obrokov na dan. Mali mi je začel nekaj štrajkat in ponoči popije samo cca 100ml (še en teden nazaj je popil cca 150ml), ampak vseeno zdrži 4 ure (in tudi minute dlje), tako da verjetno je vse OK. Še vedno dodajam po cca 1 do 2 obroka AM, ostalo imam svoje mleko.
Včeraj smo imeli malo problemov s Tjašino prebavo, saj je jokala 2,5 ure skupaj in je sploh nismo mogli potolažit. Na koncu se je sprdela in bogica zaspala. Tile krčki jima še vedno kar nagajajo.
Zanima pa me ali ve imate te torbe za na voziček. Zadnjič sem gledala in poleg tega da so precej drage, so tudi kar majhne (sploh, če je notri še tista prevojalna podlaga, ki zasede pol torbe). Jasno mi je, da bo potrebno kupit tako, da se regulira trak, da bo šel čez oba ročaja. Zdaj imam ruzak, ampak mi gre na živce, saj je OGROMEN (da damo vse notri) in ne gre spodaj v košaro, zato ga moram imeti skoz na ramah. Jaz imam pa že za svoje stvari vedno ruzak in ko prestavljam, vedno kakšno stvar doma pozabim.
No za kakšno idejo nasvet bi bila zelo hvaležna.
LP vsem ...