writing-img

Pralne kroglice

clock-img

06.08.2008, 09:19

clock-img

anitaz

pencil-img

2102

Kakšne imate izkušnje z njimi, tiste, ki jih uporabljate? Ali se te kroglice sploh kdaj "obrabijo" ali jih lahko uporabljaš v neskončnost?

http://shop.zivacenter.org/index.php?kategorija=133

clock-img

06.08.2008, 10:31

clock-img

Klarissa

pencil-img

665

alo,
jaz jih uporabljam šele 1 teden.
jih pa do 3kg perila daš not 4, nad 3kg pa 6. tako da ne vem zakaj so pakirane po 12kom. zdaj ma pač en komplet mami, enega pa jaz.
a res dajate dosti manj meščalca?
jaz ga dam malo manj, perilo pa je bilo res bolj mehko.
sušim pa jaz na zraku in ne v sušilcu.

clock-img

06.08.2008, 18:08

clock-img

Spark

pencil-img

1863

Zanimivo zgleda tole. Naj se še kdo javi, ki to uporablja. 

clock-img

06.08.2008, 21:32

clock-img

barika

pencil-img

6448

to moja mami uporablja že celo večnost (ca. 13 let), pa želva piše gor.
pa 95% pere z vsemi kroglicami. (ostalih 5% je tisto, ko se ena "valja" med opranimi cotami, ali pa je pod kakšno mizo)

< Sporočilo je popravil barika -- 6.8.2008 21:33:35 >

clock-img

08.08.2008, 11:59

clock-img

Klarissa

pencil-img

665

in a date zraven manj pralnega praška in meščalca?, ko piše, da zmanjša uporabo: 100% meščanec in 50% pralni prašek 

clock-img

08.08.2008, 17:48

clock-img

ELMA

pencil-img

2029

Zanimivo , mene tudi to zanima , a mogoće vsebujejo kakšen detergent al kaj .

Vse, kar je res-ne rabimo povedat, ampak vse, kar povemo mora- biti res.

clock-img

08.08.2008, 18:30

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Saj vam piše, da so iz gume in nekih magnetov in da se ne obrabijo.

skrivnost teh kroglic pa je pomoje v načinu pranja naših babic. One so prale ročno, na t.i. perevnikih ali ribežnih za pranje, kar pomeni, da so perilo mencale ob neko tršo stvar.

In vic teh kroglic je ravno ve mencanju perila.

Jaz imam podobne kroglice že vrsto let - uporabljam pa zelo zelo malo praška (ali pa pralne oreščke) in zelo zelo malo mehčalca, nikoli na več kot 60 stopinj,  pa imam lepo perilo.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 8.8.2008 18:31:15 >

clock-img

11.10.2008, 21:07

clock-img

Suzyka33

pencil-img

1

Zdravo.

Katere kroglice pa uporabljaš? Kje se jih da kupiti? trenutno ful iščem, pa ne vem, za katere bi se odločila. Ponekod dobiš sam dve, pa stane 70 EUR - toliko ne dam ...user posted image

Katere kroglice na splošno priporočate vsi tisti, ki jih že uporabljate?

clock-img

26.10.2008, 11:14

clock-img

tanaja*

pencil-img

2255

O kakšnih kroglicah govorite??jaz na onem linku ne vidim nobenih kroglic user posted image

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam

clock-img

26.10.2008, 22:18

clock-img

Anonimen

Jaz perem z oreščki.
Tašča si je pa sedaj to omislila. Premišljam da bi si tudi jaz in da bi prala s tem in z oreščki, čeprav se mi zdi pa bebasto, ker sem tudi samo z oreščki zadovoljna.

clock-img

30.10.2008, 10:01

clock-img

5ra8

pencil-img

1966

kje se kupi te pralne oreščke?

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

clock-img

18.11.2008, 20:03

clock-img

Dali*

pencil-img

3349

IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8

kje se kupi te pralne oreščke?

bio si. trgovina, pa po netu počekiraj. Ampak niso pa vse zadovoljne s temi oreški.

A ma še katera kako info glede pralnih kroglic?

clock-img

22.01.2009, 15:02

clock-img

barika

pencil-img

6448

Te gumjaste kroglice za pranje sem danes vidla v schäfer boutiqu (katalog) stanejo pa 22€, jih je pa 12.

clock-img

16.02.2009, 10:21

clock-img

Lana_s

pencil-img

1092

Moj sin ima ful občutljivo kožo in mi je pediatrinja rekla, da naj perem njegova oblačila brez mehčalca. Pri nas pa imamo zelo trdo vodo in sem tako tudi jaz poiskala te pralne kroglice.

http://www.priskrbi.si/prisluhnimo-naravi/pranje-brez-praska.html

Kupila sem to zeleno in morem rečt, da sem bila kar presenečena nad njenim učinkom, ker najprej nisem verjela, da bodo oblačila res čista in mehka brez praška in mehčalca. Pa so bila user posted image

< Sporočilo je popravil Lana_s -- 16.2.2009 10:22:19 >

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

clock-img

16.02.2009, 15:51

clock-img

barika

pencil-img

6448

Lana, a potem res pereš čisto brez mehčalca in praškov? kaj pa res umazana oblačila in "švic"??

clock-img

17.02.2009, 09:34

clock-img

Lana_s

pencil-img

1092

Če so res umazana oblačila potem dam zraven še malo praška. Švic pa ni problem, gre vse ven.
Mojemu Lukcu res pomaga, nima več pikic in izpuščajev po obrazu in telesu.

clock-img

17.02.2009, 10:08

clock-img

majate

pencil-img

99

Kaj pa tele?     http://www.digitisk.net/

clock-img

17.02.2009, 10:20

clock-img

Mišni

pencil-img

4682

IZVIRNO SPOROČILO: tanaja*

O kakšnih kroglicah govorite??jaz na onem linku ne vidim nobenih kroglic user posted image

Jaz tudi ne.

Velika rit je velika stvar.

clock-img

17.02.2009, 10:30

clock-img

Lana_s

pencil-img

1092

Desno spodaj je majhna slika na katero klikneš in se ti poveča. Ne vem kakšne so te in če so uporabne, ta, ki jo imam jaz vsebuje neke kristalčke (v kroglici so in se ne vidijo), jo moreš 1x na mesec izpostaviti soncu, da se ti kristalčki "obnovijo" in potem boljše pere. Ja, smešno se sliši - tudi napisala sem bolj splošno, ker nimam več navodil, samo nam je pomagala.

clock-img

17.02.2009, 10:37

clock-img

Lana_s

pencil-img

1092

Sem se ravno s svakinjo pogovarjala, ki je včeraj naročila neke kreme iz Mrtvega morja iz te trgovine (priskrbi.si) in mi je povedala, da imajo do 8 marca neko akcijo, če v košarici vpišeš promocijsko kodo DANZENA imaš na celoten nakup 10% popusta.

Pač toliko za informacijo.

clock-img

17.02.2009, 11:35

clock-img

majate

pencil-img

99

Mene pa resnično zanimajo te kroglice.user posted image . Ali je zgornja zelena dovolj samo ena in koliko časa je uporabna? Te, ki jih je sedem vijoličnih, so videti gladke. Ima katera takšne in če, kako se obnesejo?

clock-img

17.02.2009, 12:46

clock-img

Lana_s

pencil-img

1092

Jaz jo imam že leto dni in je kot nova, na njihovi spletni strani pa piše, da jo lahko uporabljaš več kot 6 let. Bomo vidli user posted image

clock-img

18.02.2009, 16:12

clock-img

Mišni

pencil-img

4682

IZVIRNO SPOROČILO: Lana_s

Desno spodaj je majhna slika na katero klikneš in se ti poveča.

Desno spodaj je kisikovo belilo.

Velika rit je velika stvar.

clock-img

18.02.2009, 19:13

clock-img

Lana_s

pencil-img

1092

Hmm, jaz vidim malo slikico in poševno piše pralne kroglice, potem pa klikneš in se ti slika poveča. Samo meni so te videt kot čisto navadne žogiceuser posted image

Aja majate, samo eno kroglico daš v stroj zraven perila.

clock-img

03.04.2009, 13:55

clock-img

smigli

pencil-img

1088

Sem se malo poigrala z netom in zasledila nekaj strokovnih mnenj na podlagi preizkusa teh eko detergentov.

Tam navajajo podatke na podlagi preizkusov in sicer pravijo, da te kroglice in ravno tako oreški nimajo nobenih pralnih učinkov. porabnike pa je lahko zavesti, ker se pranje izvaja v topli vodi, ki je že sama po sebi detergent, zato pa so ta sredstva neučinkovita pri madežih, ki jih sama voda ne odstrani. Poiskuse so naredili tako, da so oprali perilo z in brez kroglic oz. oreškov in ugotovili, da je učinek isti.

Meddrugim je razlaga o najbolj znanem odstranjevalcu medežev ( vanish), ki je po sestavah gledano, nič več kot zelo koncentriran prašek, posledično zelo agresiven do okolja in naše kože! Prodaja se mastno, saj so bili proizvajalci primorani spremeniti sestavo praškov po nekem novem okoljevarstvenem pravilniku. Praški so posledično prešibki, v njih je premalo aktivnih učinkovin ( manj škodljive učinkovine so dražje ), ker le tako lahko obdržijo nižjo ceno, v zameno so praški polni nekih "praznih" delcev, ki imajo zgolj volumensko funkcijo. Na ta račun so lansirali vanishe ipd., ki jih prodajajo kot čudežne izdelke, ki pa to v resnici niso in so meddrugim zelo dragi. Raziskovalci svetujejo raje uporabo nekoliko kvalitetnejših detergentov, ki so malo dražji, vendar še vedno cenejši kot poceni prašek + vanish.

Opozarjajo tudi na razne ohranjevalnike beline ( tudi venish - beli ), ki so optični belilci, kar pomeni, da madežev oz. sivine ne odstranijo ampak jo prekrijejo, zato ostanejo na tkanini in lahko preidejo v našo kožo.

Tako malo za info .

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem