Ma, lani je imela 4 leta, letos jih ima 5. Me par malo majhna, da bi lahko kar obdržala kak interes dlje časa. Eni otroci ga lahko, drugi pač ne, jaz npr. spadam med te, ki jim to ne uspe, pa imam 30+
Ne, resno, brez heca - po moje je res še malo premajhna za take odločitve. Meni se toži po starih časih, ko smo se 5 let stari mirno in brez nevarnosti igrali na dvoriščih, ulicah in igriščih. Se zavedam, da tega ni več in zato je treba otroke vpisovat v krožke. Če mene vprašate - večinoma proti njihovi volji, zato pa tako menjavajo interese.
Če imaš možnost, voljo in čas - vzamite si 3 popoldneve v tednu in pojdite en dan v bazen, en dan turo Žusterna-Izola, en dan z rolerji se učit rolat, pozimi na sneg med vikendi (možnost smučarske šole nekaj sobot zaporedoma). Res je, da je to samo teorija, drugo pa praksa. Posebej pri meni se to ne bo obneslo, pa lahko lajam kolikor hočem, še vedno sem mislim, da edina tlele, ki gre v službo ob 10. in se domov vrne ob 19. zato - izleti, sprehodi, plavanje in rolanje čau čau! Ampak če bi imela možnost, bi dala prednost temu, ko pa otrok dozori (še vedno mislim, da eni prej, drugi kasneje), pa naj si izbere dejavnost.
Vidim pa recimo že pri naših nečakih kakšne razlike so med vrstniki- moji nečaki so bolj mirni, bolj umetniški in so se že od malega začeli učit inštrument, kasneje šli v glasbeno, njegovi nečaki pa starejši je že hitro izbral judo, mlajši (ki ima zdaj 5 let) pa ne ve, da je živ, kamo li kak interes

(to ni mišljeno slabo, je pač tak bolj otročji in pri 5 letih ga ne zanima čisto nič).
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.
21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.
7.7.2009, Milano...Bono&Co.