IZVIRNO SPOROČILO: dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: ****
Se močno opravičujem, namen sem imela zapisati vedenjska,ker to bi bil bolj pravi prevod. Verska se mi je zapisalo,ker le ta res obstaja v KSA. V Egiptu pa imamo med drugim tudi vedenjsko med tem ko verske nimamo.
Kakšne so naloge vedenjske policije?
Te resno zanima? No upam, da ne boš iskal spet kaj slabega v mojem pisanju in da bo res zgolj v informacijo.
"vedenjska" policija : veš kaj ti bom kar kak primer povedala, bo najlažje:
Moški neporočen pripelje neko žensko v svoj dom. Sosed, ki posumi da tukaj ni vse tako kot bi moralao biti obvesti ta del policije, ki ji rečemo "vedenjska".
Pridejo potrkajo na vrata, če nista poročena potem ni glih dobro zanju...
Potem naprimer, če se slučajno najde kak alkoholiziran človek in zaradi tega dela kake probleme. Ga odpeljejo...
no v tem stilu...
Verska policija, ki jo imajo v KSA pa naprimer vem da v petek ko je čas al gome -molitev,ki jo mora moški opraviti v Mošeji poskrbi zato, da so res vsi tam...
Če ti slučajno pade na pamet, da boš v tem času pač sedel na ulici in pil čaj, te lepo opozorijo, da je čas za molitev...
In sedaj prosim, da zgoraj opisane stvari vzameš kot informacije, ker se mi res ne da diskutirat a je to uredu ali ne...
Če namreč živiš nekje drugje je treba sprejet običaje in navade teh ljudi in če njim tako paše je potem že prav...Zahodni svet pa ima neko fiksno idejoa ,da je treba vse te ljudi spremeniti in jim vsiliti nek drug vzorec navad...
Kako lepo bi bilo, če bi se res držali tistega reka: Živi in pusti živeti.