writing-img

VPRAŠANJE O ROSI

clock-img

19.08.2008, 22:02

clock-img

petra123

pencil-img

30

Pri nas doma imamo dojenčico staro dva meseca in njena pra babica malce pretirava v nekaterih zadevah - namreč ko je ura šest popoldne otrok ne sme biti zunaj, ker če nanj pade rosa, potem se mu pikice poznajo celo življenje. Vem, da se sliši smešno, ampak midva s fantom v to ne verjameva, ona pa kar vztraja pri svojem. Pa saj ne bi bil prvi otrok na katerega bi padla kakšna kaplica. Ali je na tem kaj resnice.lp

clock-img

19.08.2008, 22:04

clock-img

Anonimen

A ti to resno sprašuješ? user posted image

clock-img

19.08.2008, 22:05

clock-img

Tisana

pencil-img

1164

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Ta je pa ena boljših zadnje čase! user posted image

S tole vašo prababico pa zihr ni dolgčas user posted image

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

clock-img

19.08.2008, 22:06

clock-img

Tisana

pencil-img

1164

A ti to resno sprašuješ?

Tianna - nejeverni tomaž user posted image

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

clock-img

19.08.2008, 22:07

clock-img

petra123

pencil-img

30

ja čisto resno vprašanje, ker mi gre že rahlo na živce, da tako pretirava.

clock-img

19.08.2008, 22:07

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Tisana

A ti to resno sprašuješ?

Tianna - nejeverni tomaž user posted image

Ma.. Ne morem verjeti, da gre punca/ženska nekaj takega vprašati.. da lahko sploh pomisli, da je kej resnice na tem.. user posted image  Ne vem, ne vem..

clock-img

19.08.2008, 22:10

clock-img

anetka

pencil-img

76

Joj ne govori. Mene so strašili da ko je mrak otrok ne sme biti zunaj, ker je baje pol božjasten user posted image
Ni to nič res no, brez skrbi ste zunaj

clock-img

19.08.2008, 22:10

clock-img

Tisana

pencil-img

1164

A ti to resno sprašuješ?
Tianna - nejeverni tomaž

Ma.. Ne morem verjeti, da gre punca/ženska nekaj takega vprašati.. da lahko sploh pomisli, da je kej resnice na tem.. Ne vem, ne vem..

Nimaš kaj, avtoriteta je tale prababica, ni kaj! Ko bi bilo danes več takšnih kot je ona in več takšnih (slepo ubogljivih) kot sta Petra123 in njen fant, pol bi bla vzgoja ful bolj izi user posted image
 Pa še nasmejala sem se fejst user posted image

clock-img

19.08.2008, 22:13

clock-img

kjava

pencil-img

2416

IZVIRNO SPOROČILO: anetka

Joj ne govori. Mene so strašili da ko je mrak otrok ne sme biti zunaj, ker je baje pol božjasten user posted image
Ni to nič res no, brez skrbi ste zunaj

Pri nas pa, da se zeleno pokaka, če ga mrak dobi. Pa kaj pol, če se user posted image . Samo moji mami na ljubo se res z nekaj mesečnim dojenčkom izogibam mrakuuser posted image

clock-img

19.08.2008, 22:21

clock-img

petra123

pencil-img

30

Ja lahko, da nekateri slepo upogajo, se pa vsaj drugi laho nato nasmejijo.

clock-img

19.08.2008, 22:22

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Hihi, moja tašča pravi, da če se otrok prestraši česa, lahko kasneje začne jecljat.user posted image

clock-img

19.08.2008, 22:31

clock-img

*lenc@*

pencil-img

4637

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Hihi, moja tašča pravi, da če se otrok prestraši česa, lahko kasneje začne jecljat.user posted image

in zakajuser posted image

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

clock-img

19.08.2008, 22:33

clock-img

Anonimen

Tud men je stara mama vedno govorila,da če me dobi dež,potem pa posije sonce,bom imela na obrazu pege.

clock-img

19.08.2008, 22:39

clock-img

Anonimen

Eno je kaj vse govorijo; drugo pa, če ti v to verjameš. user posted image  Tudi meni so marsikaj govorili. user posted image

clock-img

19.08.2008, 22:40

clock-img

Lunc_a

pencil-img

1258

Saj si napisala da pretirava torej čemu vprašanjeuser posted image

clock-img

19.08.2008, 22:42

clock-img

ZmajTolovaj

pencil-img

3274

user posted image   user posted image   user posted image   user posted image  

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

clock-img

20.08.2008, 08:29

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Res tako pravijo......pravijo, sem rekla. Vendar osnove ni nobene. Babice pravijo marsikaj, kar so slišale od svojih babic, te pa zopet od svojih.... Tako, da si lahko pomirjena, otrok zaradi tega ne bo imel nobene pegice ali pikice več, kot bi jo tako ali tako imel.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

20.08.2008, 08:31

clock-img

barika

pencil-img

6448

IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

user posted image   user posted image   user posted image   user posted image  

podpisuser posted image user posted image , najboljši everuser posted image user posted image user posted image

emmm, moji teti je tašča rekla, da ne sme otroka do 6. mesecev ven peljat, ker ga lahko čarovnice uročijo (ja, verjetno takšne kot je sama)...
pa dej nooooo, sej pa nismo v 19. stoletju, prababice, babice in tašče moreš jemat z rezervo.

clock-img

20.08.2008, 08:38

clock-img

koala

pencil-img

5539

No pri nas pravijo, da pleničk ne sme dobit mrak, ker otrok pol zeleno kaka, pa ta varianta z roso in pikicami, pa da se dojenčka ne sme žgečkat ker potem ne bo govoril.

Najboljša pa mi je ta, da če si nosečnica neke hrane zaželi in je ne dobi, pa se prime za kak del telesa bo dete imelo znamenje v obliki te hrane na tem delu telesa.

Japajade. pol bi bil moj sin pizza.

Vi samo uživajte na sprehodu.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

clock-img

20.08.2008, 08:43

clock-img

Anonimen

Nič se ne norčujte z babic.One so rojene v času ko so bile take vraže aktualne.jemljite jih z nasmeškom na ustih,saj niso nič krive ali čarovnice,pač se je takrat tako mislilo.Meni je tudi babica govorila,da ne smem pleničk ob marku zunaj na štriku pustit,da bo otroka božjast zadela.Ali pa,da mora nosečnica takoj dobit tisto hrano,ki si jo zaželi,pa,da se takrat ne sme kakšnega dela telesa prijet,ker se bo potem na otroku poznalo,da bo dobil znamenje.Jaz sem samo kimala in si mislila svoje in delala po svoje.
Bodite spoštljive do starejših,pa čeprav imajo za aktualne stare vraže,s tem ne mislijo slabo,so pa vseeno pomembni,saj imajo ogromno izkušenj za sabo.

clock-img

20.08.2008, 08:46

clock-img

Tisana

pencil-img

1164

Nič se ne norčujte z babic

Pa saj se ne! Se mi zdi tako prisrčno, da je treba nekaj pokomentirat. Pa še nasmejala sem se fejst ob vaših pisanjih user posted image user posted image user posted image

clock-img

20.08.2008, 08:53

clock-img

Anonimen

Nič se ne norčujte z babic

Pa saj se ne! Se mi zdi tako prisrčno, da je treba nekaj pokomentirat. Pa še nasmejala sem se fejst ob vaših pisanjih user posted image user posted image user posted image

Ja,sej vem,da ni bilo zlonamerno,niti z moje strani ni bilo jezno.user posted image

clock-img

20.08.2008, 09:44

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Nič se ne norčujte z babic.One so rojene v času ko so bile take vraže aktualne.jemljite jih z nasmeškom na ustih,saj niso nič krive ali čarovnice,pač se je takrat tako mislilo.Meni je tudi babica govorila,da ne smem pleničk ob marku zunaj na štriku pustit,da bo otroka božjast zadela.Ali pa,da mora nosečnica takoj dobit tisto hrano,ki si jo zaželi,pa,da se takrat ne sme kakšnega dela telesa prijet,ker se bo potem na otroku poznalo,da bo dobil znamenje.Jaz sem samo kimala in si mislila svoje in delala po svoje.
Bodite spoštljive do starejših,pa čeprav imajo za aktualne stare vraže,s tem ne mislijo slabo,so pa vseeno pomembni,saj imajo ogromno izkušenj za sabo.

Dobro napisano, se povsem strinjam. user posted image

Mislila sem v smislu, da pa ja ne verjame in se tega drži.

clock-img

20.08.2008, 09:58

clock-img

AKP

pencil-img

1004

Tudi meni so pri prvem otroku povedali vse možne vraže. Pa sem jim lepo povedala, da jaz v takšne stvari ne verjamem in jih tudi ne mislim upoštevat in da je to moj otrok in da bom sama odločala kaj je dobro za njega in kaj ne. Pa sem takoj naredila red pri vseh babicah in prababicah. So mi vsi rekli, da sem ful trmasta in da nočem nobenega nasveta upoštevat. Sem pa imela takrat 17 let in sem še bila skoraj otrok pa sem se znala postavit za sebe in za mojega otroka in mi je smešno, da si  odrasle ženske pustijo ukazovati od drugih.

clock-img

20.08.2008, 10:45

clock-img

katicka

pencil-img

280

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja otrok se stopi.tak da previdno.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem