writing-img

kopališče in dojenček

clock-img

25.08.2008, 10:44

clock-img

J.L.

pencil-img

2504

kdaj ste šle prvič z dojenčkom v javna kopališča ali terme? pri kolikih mesecih, za koliko časa?

clock-img

25.08.2008, 10:51

clock-img

*tajda*

pencil-img

1080

Pri 5 mesecih za tri ure, je pa zelo užival.

clock-img

25.08.2008, 12:45

clock-img

Soncnica Sandra ***

pencil-img

8688

Mi gremo pa jutri za 1.teden v Čatež, naslednji ponedeljek bomo pa stari 4.mesece!!!!

Upam, da bomo uživali maximalno!!!

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

clock-img

25.08.2008, 13:42

clock-img

Taula

pencil-img

6340

Mi bomo šli ko bo stara 4 mesece, itak naj bi bil otrok v vodi caa 20 min, nato ga daš ven za nekaj časa.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

clock-img

25.08.2008, 14:11

clock-img

Anonimen

Jaz sem pa ravno zdaj na pregledu  vprasla zdravnico če se mali lahko kopa v bazenu pa je rekla da ne priporočajo, zarad kaksnih bakterij ki jih lahko dobi v bazenu.Tko da da ne vem vsak drugač pove.Najbols je morje je rekla sam za 3 al pa 4 mesečnike je pa kr premrzlo morje.Zato sm tud jest hotla ga dat mal v bazen pa mi ne priporoča.

clock-img

25.08.2008, 14:13

clock-img

Sandra*

pencil-img

1726

IZVIRNO SPOROČILO: majčica 24

Jaz sem pa ravno zdaj na pregledu  vprasla zdravnico če se mali lahko kopa v bazenu pa je rekla da ne priporočajo, zarad kaksnih bakterij ki jih lahko dobi v bazenu.Tko da da ne vem vsak drugač pove.Najbols je morje je rekla sam za 3 al pa 4 mesečnike je pa kr premrzlo morje.Zato sm tud jest hotla ga dat mal v bazen pa mi ne priporoča.

Naša pediatrinja se je zanč tut kar zgrozila, ko sem rekla, da smo zanč našega polletnika mal v bazen namočil. Je rekla da pediatri odsvetujejo bazene do otrokovega 1. leta. V morje pa gre lahko.

clock-img

25.08.2008, 15:16

clock-img

Taula

pencil-img

6340

V morje gre lahko ja..ampak mora imeti več kot 30 stopinj (do 1 leta) zaradi ledvičk. Toliko pa morje nimauser posted image

clock-img

25.08.2008, 15:38

clock-img

Tisana

pencil-img

1164

Je rekla da pediatri odsvetujejo bazene do otrokovega 1. leta.

Pa dobr no, kako so pa pol vsi tisti silni tečaji za plavanje od 4. meseca dalje dobil licence?! Pa kdo se tuki iz koga norca dela?! user posted image

Punce, nč bat. Po namakanju v bazenu otroka namažte s kakšnim baby oljem, ker klor zelo izsuši kožo, drugač pa, otrok mora dobit tud kakšne bakterije, saj ja ne živimo v komorah

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

clock-img

25.08.2008, 18:42

clock-img

Anonimen

Je rekla da pediatri odsvetujejo bazene do otrokovega 1. leta.

Nam je rekla vsaj do sestega meseca, dokler je otrokova koza porozna, saj se v obicajnih bazenih kljub kloriranju v vodi marsikaj najde. Od koznih obolenj do lulanja...Nam je svetovala edino plavanje za dojencke na DIF-u, ko je (baje) voda pripravljena za njih. Kako je v praksi, ne vem, ker smo raje pocakali morje, ki je pred nosom in bi bilo dojencka greh v tisti klor namakat.

clock-img

25.08.2008, 21:18

clock-img

Taula

pencil-img

6340

Nam je svetovala edino plavanje za dojencke na DIF-u, ko je (baje) voda pripravljena za njih. Kako je v praksi, ne vem, ker smo raje pocakali morje, ki je pred nosom in bi bilo dojencka greh v tisti klor namakat.

Na Difu meni ne deluje nič manj klora kot drugjeuser posted image

clock-img

25.08.2008, 21:21

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Satrejši sin je šel prvič v bazen pri dveh letih in pol. Mlajši ga tudi še lep čas ne bo videl.
Tako je pač ko ima mami odpor do bazenov user posted image .

Dojenčka nikoli ne bi dala v tisto vodo. Bljak.

Na DIFu pa mislim, da je point v temperaturi vode, ne pa v količini klora.

clock-img

25.08.2008, 21:21

clock-img

Anonimen

Na Difu meni ne deluje nič manj klora kot drugje

Klorirana verjetno je, saj ne poznam bazenske vode, ki bi ne bila.
Takrat sem razumela tako, da bazen pred plavanjem dojenckov spraznijo in ga na novo napolnijo, tako da v njem ni druge nesnage.

clock-img

25.08.2008, 21:23

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Pa dobr no, kako so pa pol vsi tisti silni tečaji za plavanje od 4. meseca dalje dobil licence

Kakšne licence pa?

Da organiziraš tečaj plavanja za dojenčke rabiš kvečjem primerno usposobljenega vaditelja in nič drugega.

clock-img

25.08.2008, 21:26

clock-img

Anonimen

Tako je pač ko ima mami odpor do bazenov

Jaz sem ga pa letos dobila. Ne vem po kaksnem nakljucju mi je kar nekaj ljudi reklo, da je dobilo glivice ali izpuscaje po kopanju v bazenih.

clock-img

25.08.2008, 21:35

clock-img

sesil

pencil-img

3017

pa bradavice na podplatih tudi

clock-img

25.08.2008, 21:41

clock-img

Anonimen

pa bradavice na podplatih tudi

O šit, a res? Je to mogoce?

clock-img

25.08.2008, 22:03

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Jaz sem ga pa letos dobila. Ne vem po kaksnem nakljucju mi je kar nekaj ljudi reklo, da je dobilo glivice ali izpuscaje po kopanju v bazenih.

Tudi jaz sem dobila glivično vnetje po kopanju v znanih slo termah, kakšna 3 leta nazaj. Od takrat imam odpor do bazenov. Sploh noseča ne bi šla v njega in tudi malega dojenčka ne bi dajala noter. Vsaj do 6m ne. Na srečo imamo morje celo poletje na dosegu roke, tako da smo začeli z njim. Letos pa, ko je bila stara že 1,5 leta pa je šla prvič tudi v bazen.

clock-img

25.08.2008, 22:29

clock-img

Pia77

pencil-img

612

IZVIRNO SPOROČILO: J.L.

kdaj ste šle prvič z dojenčkom v javna kopališča ali terme? pri kolikih mesecih, za koliko časa?

Naš je bil star 3 mesece, ko smo šli prvič na tečaj za dojenčke v ene toplice. V vodi je bil dobre pol urice, nihče od nas pa ni dobil ne glivic, ne bradavic...

clock-img

25.08.2008, 22:48

clock-img

Alfabeta

pencil-img

3228

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

No, jaz ga dobim vedno po obisku toplic. Vnetje, namreč. Hvala lepa, da bi sedaj še deklico temu izpostavljala. Letos je bila na morju skoraj mesec dni in se je tudi kopala. Raje počakam na drugo poletje, kot pa da bi ji privoščila srbečico, ....Pri meni se vedno konča z Borax vaginaletami ali pa Canestenomuser posted image

clock-img

25.08.2008, 22:54

clock-img

jakaracman

pencil-img

2011

Meni je pediater odsvetoval namakanje v bazenih za malčke.Sem se tega držala.Če imate težave z glivičnim vnetjem( po kopanju v bazenih) , se po kopanju umite z intimnim milom in namažite z canastenom.Noge pa pošpričas z razkužilom, zaradi virusnih bradavic.Mali tega ne izvajam.

< Sporočilo je popravil jakaracman -- 25.8.2008 22:58:08 >

clock-img

25.08.2008, 22:57

clock-img

Lunc_a

pencil-img

1258

Glivičnih infekcij je več kvečjemu zardi hormonskega stanja in ne zaradi kopanja.

http://med.over.net/forum5/read.php?19,1030675,1030724#msg-1030724

marsikdo pač osnov ne ve in potem bluzi v tri dniuser posted image

clock-img

25.08.2008, 23:02

clock-img

Alfabeta

pencil-img

3228

IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a

Glivičnih infekcij je več kvečjemu zardi hormonskega stanja in ne zaradi kopanja.

http://med.over.net/forum5/read.php?19,1030675,1030724#msg-1030724

marsikdo pač osnov ne ve in potem bluzi v tri dniuser posted image

Citiram:
"
v bazenih se glivic ne dobi razen seveda izjemoma, pač pa se lastne glivice, ki jih uimamo tekorekoč vsi na in v sebi, le nadnormalno namnožijo. "

Torej je bazen oz. bazenska voda dejansko povzročitelj "nadnormalnega razmoževanje"! Ali pač ne? Da ne bomo bluzile nekaj v tri dni!user posted image

clock-img

26.08.2008, 21:17

clock-img

Anonimen

Torej je bazen oz. bazenska voda dejansko povzročitelj "nadnormalnega razmoževanje"!

Da.
Sicer pa je bil Pusenjakov odgovor namenjen glivicam v noznici.
Glivice na tleh, kjer jih je najvec, do tja tezje pridejo. Tudi zato se noge razkuzujejo posbej in tudi zato je (najbrz) glivicnih obolenj veliko na nogah.

clock-img

26.08.2008, 22:01

clock-img

Alfabeta

pencil-img

3228

Mič, jaz dobim nožnično vnetje.

clock-img

26.08.2008, 22:03

clock-img

Anonimen

Aja, to je pa se huje.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem