Tole sm zasledin na enem od blogov pa bom kar cel sestavk kopipejstu, da se bistvo ne zgubi:)
citat:
"Poosebljene dojke
Jennifer Lopez si po komajšnjem rojstvu dvojčkov želi še več otrok. Brad in Angelina komaj čakata, da se šestim pamžkom pridružita še vsaj dva. Saša Einsiedler je meni tako ali tako fenomen. Tudi če seštejem vse možne otroške dodatke - in teh pri petih otrocih ni malo - mi je sama misel na to, da bi imela vsakih nekaj let napihnjen trebuh in svoje joške povijala v snemljiva šotorska platna, popolnoma nerazumljiva.
Je rojevanje otrok življenjsko poslanstvo ali zgolj nekaj, kar preprosto moraš doživeti in je sestavni del TVOJEGA življenja? Ja, življenje je še vedno moje. Moja hči je najlepša reč, ki se mi je v življenju zgodila. Ampak vseeno: ko bom stara petdeset let, ne želim več hoditi med mlade mamice na roditeljske sestanke, jemati bolniške zaradi rota virusa in* se s starim razbolelim križem prepogibati k mladiču, ki se komaj uči hoditi. Nekoč, ko bom imela spet veliko časa zase, hočem potovati, vplačati intenzivni tečaj nemščine, obnoviti znanje standardnih plesov, cele popoldneve kofetkati s prijateljicami, pisati knjige in v miru izkoristiti intimne trenutke s svojim dragim. Pač nisem tipična mati, ki bi po svetu hodila kot nekakšna poosebljena dojka in svojo božjastno predanost razdajala najmanj desetim otrokom, ki bi mi pili živce do penzije in naprej. Mi bo kdaj žal, da jih nisem imela več? Morda. Mi bo kdaj žal, da nisem dojila najmanj dve leti in, tako kot Ajnzidlerca, osvojila najmanj toliko položajev dojenja kot Kamasutra pozna seksualnih? Dvomim. Bom kdaj imela slabo vest, ker sem bila vzporedno z vzgajanjem samo ene princeske sposobna tudi uživati v življenju in so mi bili že sami pogledi na trume vozičkark, ki ne znajo govoriti nič drugega kot to, **kakšne barve je bil jutranji kakec, zoprni? Ah kje. Se pa še danes spomnim svoje tašče, ki me je le nekaj dni po prihodu iz porodnišnice vprašala:"... No, kdaj bo naslednji?" Pa prijateljic in njihovih pripomb... "No, zdej si pa spet ti na vrsti..:" Ja, sem. Za uživanje. Medtem ko ste ve, ljubice moje, z dvemi ali tremi še za nekaj let prikovane. Drž'te se, pa se vidimo na kakšnem pivu. Čez leta-
By raglja"
še link sm pozabu dodat, se spodob, je pač avtorsko delo: http://sl.netlog.com/raglja/blog/blogid=99134
opombe označene z *:
*tkole se tud jst vidm, hehehe, me že zdej matra..Srečka...sej sm ti vnaprej že povedu
** v tem stilu, se mi zdi, pa res zgledajo pogovori mamic, ki se dobijo na kupu. Pa tud doma vrjetno..a boste možeke prašale?
No, mal komentirajte, sicer predvidevam, da bom mal "sklincan" ampak,.... kar bo bo
. Vseen pa...be tender to Ait
< Sporočilo je popravil Ait -- 3.10.2008 16:38:03 >