writing-img

Robčki za ritko

clock-img

15.10.2008, 21:43

clock-img

Ana001

pencil-img

65

Punce, imam problem. Stari smo eno leto, mama mora v službo in se uvajamo v varstvo. Moji pupi sem jaz ponavadi, če se je pokakala ritko umila z vaticami in vodo ter dobro posušila tako da je bila vedno lepa. Čistilne robčke sem uporabljala le če sva bili kje zunaj, na obisku ipd. Sedaj pa varuška čisti mali ritko s temi robčki redno in je naenkrat postala rdeča. Očitno ji robčki ne pašejo.
In sedaj vprašanje: Ali so kateri robčki manj agresivni (trenutno imamo robčke Nivea)? Kako pa čistijo ritke vzgojiteljice v jaslih, ali na željo staršev tudi z vato in vodo?
lp    

clock-img

15.10.2008, 21:45

clock-img

Doll

pencil-img

1726

Mi imamo clean&play.Nimamo nobenih težav.
Ravno dvomim ,da bodo tudi vvrtcu rito čistili z vato in vodo.Tam uporabljajo čistilne robčke

clock-img

15.10.2008, 21:46

clock-img

želva

pencil-img

1452

probajte kakšne druge robčke, boste morali malo eksperimentirati. Saj veš, vsaka ima svoj faktoruser posted image

V jaslih ponavadi brišejo rite s  tetra plenicami in vodo

Vedno več nas je!

clock-img

15.10.2008, 21:47

clock-img

želva

pencil-img

1452

IZVIRNO SPOROČILO: Doll

Mi imamo clean&play.Nimamo nobenih težav.
Ravno dvomim ,da bodo tudi vvrtcu rito čistili z vato in vodo.Tam uporabljajo čistilne robčke

zgleda, da je odvisno od vrtcev, s čim brišejo rite, pri nas z vodo in plenicami

Vedno več nas je!

clock-img

15.10.2008, 21:50

clock-img

Anonimen

Zakaj pa varuski ne reces,da jo mora umivati z vodo?Jaz mojo tudi umivam vata,voda,robcki so za zunaj,uporabljam pa Pampers Sensitive,pa ni nikoli problema z rdeco rito,jo niti ne mazem.Niveje pa ne uporabljam niti zame ne,ker sem po njej tudi sama koj vsa rdeca(po obrazuuser posted image )

clock-img

15.10.2008, 21:52

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

15.10.2008, 21:54

clock-img

Anonimen

Zakaj pa varuski ne reces,da jo mora umivati z vodo?Jaz

Ja, res.
Ce je kaksna starejsa, ji bo to verjetno se bolje kot novodobni robcki.

clock-img

15.10.2008, 21:55

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Reci ji, da naj jo z vodo in vato umiva, kaj pa je to takega.
Drugače pa je moja tudi zelo občutljiva na te robčke in edino Johnson ji pašejo, pa še to ne prepogosto. V vrtcu pa umivajo s cunjo za ritke in vodo.

clock-img

15.10.2008, 22:12

clock-img

Ana001

pencil-img

65

Ja itak da ji bom rekla, da naj ji čisti ritkico z vodo in vatico. Samo me pa vseeno tako btw. zanima, če je imela tudi kakšna druga mamica npr. slabe izkušnje z določeno znamko robčkov pa so potem otročiču oz. ritici user posted image  bolj odgovarjali kakšni drugi robčki. Ker - kot sem napisala - jaz imam z robčki bolj malo izkušenj.

clock-img

15.10.2008, 22:13

clock-img

Noel

pencil-img

344

Pri nas v vrtcu pa čistijo z robčki.

clock-img

15.10.2008, 22:19

clock-img

Noel

pencil-img

344

Našemu je postala ritka bolj rdeča po uporabi pampers robčkov, z niveo pa je ok.

clock-img

15.10.2008, 22:20

clock-img

annie

pencil-img

1049

Jaz mu doma ritko še vedno samo z vodo in vatico umivam. Ko pa smo letos bili na dopustu pa sem mu tam kar s temi Sparky robčki (iz Špara) brisala in je bilo ok.

clock-img

15.10.2008, 22:20

clock-img

Anonimen

. Samo me pa vseeno tako btw. zanima, če je imela tudi kakšna druga mamica npr. slabe izkušnje z določeno znamko robčkov pa so potem otročiču oz. ritici bolj odgovarjali kakšni drugi robčki.

Ne da bi opazila.
Je pa odvisno od obcutljivosti ritke, eni so bolj, drugi manj.Pa tudi koza na razlicne razlicno reagira...

clock-img

15.10.2008, 22:55

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

mi imamo že od rojstva pampers sensitive in ni imela nikoli vnete rite. tudi penaten sensitive so čisto brez vonja, res blagi.

clock-img

16.10.2008, 01:34

clock-img

Annny

pencil-img

4837

Penaten in Babylove sensitive so res v redu...

pri nas so bili problemi z Johnson's in Pampers robčki (ampak ne pa s Pampers sensitive, ki so se tudi v redu obnesli)
LP

clock-img

16.10.2008, 07:58

clock-img

Šaki

pencil-img

2459

moj je mel isto težavo.skos rdeča ritka.
v vrtcu so mu umivali z vodo ker sm pač jz tko hotla.
drugače pa izjemoma uporabljam Toddies..upam da sm prav napisala
od Nivee.itak so mi pa teli robčki sama kemija.

clock-img

16.10.2008, 08:22

clock-img

nincha

pencil-img

55

tut moja ima skos rdečo ritko, zato sem vrgla stran vse te vlažilne robčke,uporabljam zdj Sanolobarjeve večnamenske krpice(jih zmočiš samo z vodo) in mustela vitaminsko kremo..to ji zdaj hvalabogu paše..ker je res zelo občutljiva.upam,da bodo zdj ko gre mala v jasli,tut uporabljali samo vodo.
lp

clock-img

16.10.2008, 09:13

clock-img

s.

pencil-img

639

Mi smo  naredili celo študijo glede robčko. Najmanj agresivni so bili od Müllerja.

Ko boše gledala, pazi, da noter ni o. da niso na prvih 15 mestih po sestavi
- aluminium laureth ali lauryl sulfata ( penilo)
- parfuma,
-alcohola,
-paraben-ov,
nafrnih derivatov kot so benzyl,, benzoata...

clock-img

16.10.2008, 09:25

clock-img

Skye

pencil-img

3190

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

mi imamo že od rojstva pampers sensitive in ni imela nikoli vnete rite. tudi penaten sensitive so čisto brez vonja, res blagi.

se podpišem user posted image

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

clock-img

16.10.2008, 11:16

clock-img

Šaki

pencil-img

2459

IZVIRNO SPOROČILO: s.

Mi smo  naredili celo študijo glede robčko. Najmanj agresivni so bili od Müllerja.

Ko boše gledala, pazi, da noter ni o. da niso na prvih 15 mestih po sestavi
- aluminium laureth ali lauryl sulfata ( penilo)
- parfuma,
-alcohola,
-paraben-ov,
nafrnih derivatov kot so benzyl,, benzoata...

in kaj če so te  sestavine notri ?
mislm da jih majo skoraj vsi robčki.

clock-img

16.10.2008, 11:44

clock-img

nia5

pencil-img

4698

Jaz mojo tudi umivam vata,voda,robcki so za zunaj,uporabljam pa Pampers Sensitive,pa ni nikoli problema z rdeco rito,

Enakouser posted image

clock-img

16.10.2008, 13:24

clock-img

Majuska

pencil-img

9092

Pri nas se umivamo le z vodo in krpicami od Tosame (podobno vati), če smo zunaj, imamo robčke od Nivee ali Pampers sensitive. Zaenkrat večjih težav z rdečo ritko še nismo imeli.

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008

clock-img

16.10.2008, 16:32

clock-img

polma

pencil-img

1836

Jz tut perem samo z vodo in vatkami. To ti kar zahtevaj od varuške-saj ga lahko pod pipo umije, je že dovolj star, men se to zdi najbolj simpl.
Robčke pa lahko pohvalim Mustela in Natracare. Mustela so ful dragi in umetni, ampak hipoalergeni iz Lekarne (11eurov 70 robčkov, se mi zdi), Natracare pa so cenejši  in jih imajo bio štacune. Če pereš načeloma z vodo, pol niti niso te robčki tolk dragi.

clock-img

16.10.2008, 19:32

clock-img

Ana001

pencil-img

65

punce, hvala za ideje in nasvete! bomo se ravnali po njih.
user posted image
lp

clock-img

16.10.2008, 22:04

clock-img

polona5

pencil-img

188

Pampers sensitive (s kamilico & alojo, neodišavljeni - pakirani v belem ovoju)user posted image . Mi smo jih uporabljali od 2. meseca, pa nikoli nismo imeli težav z rito. Sedaj smo stari 11m. LP

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem