05.02.2009, 12:04
3975
18. teden
-velikost: 14,2 cm, -teža: 190 g
-razvoj: Otrok v tem tednu lahko izvaja zvočne vibracije. Oblikujejo se mu prstne konice, oči gledajo bolj naprej. Otroku začne v črevesju nastajati prvo blato (mekonij). Pri dečkih se prične razvijati žleza obsečnica (prostata).
Otrok lahko v tem obdobju v trebuhu že kolca, kar boste občutile kot sunke v določenih časovnih razmakih.
-mamica: Pojava vrtoglavice in omotičnosti sta v obdobju nosečnosti normalen pojava, seveda če nista prepogosta. Vzrok je občasno nizek pritisk.
Vaša maternica je še vedno v višini pod popkom. Občutite jo lahko tako da ležete na hrbet. Nato pa greste počasi po trebuhu z pritisnjeno dlanjo od prsi navzdol do popka. Maternica se začne tam, kjer zatipate vodoravno trši del trebuha (kot nekakšna pregrada). Mogoče se vam bo zdelo to pretežko, lahko pa za pomoč povprašata ginekologa.
Meni pa niso kazali nobenih slikic barv za voziček...a bodo lepe?

,sigurna sem v to...vso srečo.
,kaj pa točni pdp?
.
....
. Sploh nimam besed
. Upam, da si čimprej opomoreš in začneš pozitivno gledati na življenje..
.. Pa me je zellllloooooo strah, ker tudi jaz še nič ne čutim, trebuh mi je zadnja dva tedna sicer zrasto ampak sedaj pa nič več, se mi zdi kot da ga je še manj
.. Sem kar panična ratala ob teh žalostnih zgodbah.. Tudi mene muči vprašanje, kaj če sem tudi jaz na isti poti