IZVIRNO SPOROČILO: čebeli
Placenta previa je lega posteljice pred vsemi otročkovimi deli, ki morjo prit na svet skozi porodni kanal. To imaš na primer posteljico nekje na materničnem vratu in predstavlja oviro za naraven porod. Naslednjega imaš potem lahko po naravni poti, če spet nimaš placentam previam...ali kaj takega.
Ja tako je, vsaj tako sem tudi jaz razumela svojega G. No in sem seveda potem začela brskat po netu v zvezi s tem. In ugotovila, da se to pojavi pri približno 1% nosečk. Ma kje so ravno mene našli.
Sicer se pa več ne sekiram preveč, sem se s tem sprijaznila. Upam samo, da nebo kakšnih zapletov do datuma poroda (cca. 20 december), kakšnih krvavitev, ki naj bi bile možne pri tej diagnozi.
A je katera od vaš Mariborčanka?
No drugače pa imava mi2 tudi več ali manj že vse pripravljeno. Mogoče potrebujem še kakšno cunjico več. Čakava še na voziček, ki bi moral po naročilu prispeti v roku 14 dni. Otika ti imaš enakega (Mutsy).
Edina zdaj še razmišljam o nakupu pralnih plenic - Racmank, čeprav sem tudi te ta široko povijanje vse kupila (menda pri racmankah ni potrebno, ker so same toliko bolj široke pri novorojenčku). Sicer pa berem tukaj pri vas, da to nasplošno ni več potrebno. No v MŠ MB so nam rekli, da še vedno prakticirajo široko povijanje.
Kako boste pa kaj z el. varuškami? Rada bi imela to, ki zaznava tudi dihanje. So pa precej drage in mnenja so zelo različna. ene pravijo, da je to čisto brezveze, če je novorojenček zdarv, s5 druga da pri tem ni pametno varčevati in da bi to morala biti obvezna oprema. Nisem več dovolj pametna. Kako ste se ve kaj odločile?