IZVIRNO SPOROČILO: Marogica
Tudi jaz bi tako naredila. Ko bi pupi prišli npr. v petek k vama, bi jima slekla njuni oblekci oz. stvari, ki jih pač imata oblečeni...., jih oprala in spravila do nedelje, ko bi se pupi morali zopet preobleči...pred odhodom. Ostale stvari (vajine) pa bi pustile zopet pri vas....do naslednjega obiska.
In to tudi ni toliko. Nekaj spodnjih hlač, nogavičk, vsaki eno trenirko in majico ali kaj podobnega in copate. Mi smo tudi v trenirkah doma...ne pa v ne vem kakšnih cotah. VEČ NE BI KUPOVALA IN PIKA:
V čevljih in bundi pa tako ali tako že k vam prideta, ali ne? Torej naj z istimi tudi odideta.
SE strinjam, da tu pa tam, kupita kakšen kos oblačila, tudi za domov...kot darilo, vendar pa to naj ne bo ustaljena praksa.
Boš videla...ko bosta pupi en vikend, mogoča dva preživeli v trenirkah, bosta kaj hitro s seboj svoje cotike prinesle...Punčke so rade "lepe"...
Rastejo pa tudi ne tako hitro, da ne bi vsaj pol leta nosili ene spodnje hlačke ali trenirko....
Pod tole pa se podpišem.
Najprej je izgledalo tako, kot da tamali dve prideta bosi in goli. Sori ampak tako si napisala - da jima morata kupit za oblečt in obut in ne vem kaj še vse.
Moje osebne izkušnje so sicer malce drugačne. Jaz svojima oblačila dajem s seboj. Za vsak dan - pa se največkrat sploh ne preoblečeta in sta cel vikend v istih oblekah kot sta v petek prišla k njim. Tudi nogavice in spodnje hlačke, da se razumemo. Pa imata v potovalki zapakirano za vsak dan (soboto in nedeljo) paketek, ki vsebuje (sp. hlače, sp. majčko, nogavice, hlače, majica kr. rokav, majica. dolg rokav). Če predvidevam, da ju bo kam peljal jima dam še kakšen pulover ali pa brezrokavnik. Obvezno pozimi tudi kapo, šal in rokavice. Edino kar jima ne dam je pižama. S seboj odneseta tud svojo igračko za spanje.
Igrače in ostalih zadev pa ne izmenjujemo. Nekaj igrač je v času ločitve ostalo pri njemu, pri njemu je ostala tudi vsa posteljnina in kovtri od otrok, pa še kaj bi se našlo. Tako, da jima igrač ne dajem. Kolo, rolerje, skiro ... imata samo pri meni. Če bi me prosila, bi vrjetno dala s seboj, ampak ponavadi ne rečeta ničesar.
No kaj sem želela povedat je:
1. kupi samo kakšno trenirko in npr. kavbojke, pa kako majčko, sp. perilo, nogavičke in pižame. Ko prideta k vama ju preobleci v "vajine obleke", v nedeljo ko odideta pa nazaj v njune
2. nakupi nekaj osnovnih igrač, kakšne družabne igre, risanke, barvice, flomastre, mogoče kak plastelin. To itak vedno prav pride
3. če imata možnost si kolo (v kolikor smatraš da ga res nujno potrebujeta pri vama) sposodita ali pa kupita rabljenega
Pa bodo vse strasti pomerjene.