ronja to so pa navodila za uporabo moškega
hehe, na srečo jim ni treba vsega tako razlagat

... Samo eno stvar pa gre

, saj potem se navadijo

, pa jim je všeč v bolj čistem (mi je lih zadnjič lubi rekel, da je vesel, da sem jaz bolj picajzel glede tega kot on - ima v službi kolega, kjer je obratno, pa pravi, da bi mu bilo to grozno

)
Sicer pa svaka cast, da se ti da to razlagat takole potrpezljivo. Ce je v praksi pol tako, ti ziher dobro gre.
Hehe, za enkrat kar dobro gre, koliko sem pa v praksi potrpežljiva, pa mora lubi povedat

. Na dolgi rok se 100% splača, včasih pa vsakemu dop*, ampak ne more bit to način komunikacije...
kind lady, ja, saj ta prosim in hvala nista prošnji v smislu: "naredi mi to uslogo, pa to pospravi za sabo", ampak je
to zgolj vljudnostna fraza, prijaznost - kot pri neznancih, saj
v bistvu res vse ljudi prosimo, da naredijo svoje delo (učiteljico v šoli: ali mi lahko PROSIM pokažete ocene mojega otroka (čeprav jih imaš zakonsko pravico videt), prodajalko v trgovini:ali mi PROSIM LEPO prinesete večjo številko, delavca na cesti, PROSIM, dvignite mi rampo,... vse prosiš za nekaj, kar MORAJO naredit, pa ti ni nikoli težko... celo grdo bi se ti zdelo, če ne bi). Če pa smo poročeni oz. v izvenzakonskih skupnostih z nekom, pa to ne velja, pa otroke radi kar komandiramo brez prosim in hvala.
Ampak v bistvu to ni prav, po moje se otroci najlažje naučijo uporabljat prosim in hvala, če jih vsakodnevno slišijo, ko se mami in oči pogovarjata... In imaš dve muhi na en mah

. Pa ni tako težko, vsaka prijaznost se ti vrne, 100%, če ne iz istega naslova, pa iz drugega

.
blackcoffee, saj sem napisala, da
ČE bi bil problem samo v seksu oz v tem, da se uleže nanjo, bi zamenjava položaja to rešila. Ampak, da to ni bistvo problema. Glede na to, da njenega moža svinjarija prav nič ne moti, bo verjetno ona prej znorela v svinjaku, predno se bo njemu zdelo, da je pa res že preveč in bo začel pospravljat... Vsaj take izkušnje imam jaz z življenjem s študenti (moškega spola), s katerimi sicer nisem bila v kakih vezah, ampak gospodinjstvo je bilo isto... njim se to RES ne zdi nič hudega, sploh jih ne moti, pa čeprav je nam daleč pod pragom vzdržnosti!
Ti pa si optimist. Če je bil do zdaj tak, bo kot samski oz. ko bo žena nehala pospravljati še slabši. Tisto iz filmov, ko imajo moški cele kupe umazane posode v umivalniku, je tudi resnica. Nekateri (tudi nekatere ženske, da ne bo pomote) so za bruhat.
Če bi videla, kakšno je imela moja ljuba sestra v stanovanju, bi ti bilo jasno, da nekaterih svinjarija RES NE MOTI. Vsaj ne toliko, da bi bili pripravljeni sami pospravit!
Da rečeš svojemu moškemu, da je grd, debel in neprivlačen, po moje res ne obrodi sadov! Pa pomisli, kako bi ti reagirala, če bi ti tvoj dragi to rekel? Bi se sploh še želela trudit? Ne vem, če. Ker bi se počutila ponižano in da te res nima čisto nič rad, glede na to, da ti to takole zabrusi... POglej, kako se počutijo ženske, ki jim moški samo omenijo take stvari, pa kako se vse tu na rr takoj zjezijo, da kaj takega pa res ne bi smel rečt, pa če je 100x res. Zakaj bi imeli dvojna merila? Me smemo bit debele, oni pa ne? Tudi če se misli ločit (kar mislim, da se je odločila), še vedno ne bi tega nikoli rekla svojemu lubiju! Ker tudi če bi se ločevala, bi se hotela ločit čim lepše - brez obkladanja in udarcem pod pasom - in to je precej pod pasom! hehe, sem vmes videla, da sva s
kalbom na isti valovni dolžini

. Ne smemo met dvojinih meril, res ne!
Poleg tega se je meni (ok, sem optimistka po naravi, priznam, ampak vseeno) iz prvega posta ni zdelo, da ji je on čisto neprivlačen, pač pa da ji način seksa ne odgovarja. Če bi ji bil čisto mimo, verjetno sploh ne bi več hotela seksat z njim...
ne, sebe si ne predstavljam v vlogi, da mi ne bi bilo več do seksa z mojim lubim, ne dam pa roke v ogenj, da bi se lahko kdaj to zgodilo. Zaenkrat mam obraten problem (bi, pa ne smeva). Ker rada probleme rešujem vnaprej, se pač trudim stvari rešit, predno ratajo nevzdržne, če se le da.
Vsekakor je vedno najlažje napisat: loči se, ni druge. Ok, zaradi mene, saj se ne ločujem jaz... Ampak sama pač probam najt še druge rešitve in šparam ta stavek za res nevzdržne situacije, za probleme, ki jih ne moreš rešit s pogovorom in prijaznostjo, kjer bi moral it en ali oba partnerja na ornk terapijo ( recimo nasilje v vseh oblikah ipd...) Če stvar še ni tako daleč, se mi pa zdi vredno včasih poizkusit še drug način, če vidiš, da ta, ki ga uporabljaš, ne dela... Saj nikogar ne silim, da to naredi. mogoče bo to brala kakšna druga ženska, ki se po soočala s podobnim problemom, pa bo svojega moža vendarle imela še rada in so bo želela rešit TA problem in ji bo mogoče pomagalo.
Nekdo, ki pa ceni mir in urejenost bolj od partnerskega odnosa, za katerega se je pač treba potrudit (iz obeh strani), pa se mi zdi, da ima velike šanse, da bo kmalu imel enake probleme s svojimi otroki (če ne prej, pa ko bodo v puberteti)... Seveda je najlažje gonit svojo in vsi ostali so bedaki, ki ne razumejo in meni ni treba za nič prosit, za nič zahvalit, nikoli bit prijazna, ker so ljudje okoli mene tako dolžni naredit to. Ampak kam te to pripelje?
Si res tako srečen/na? Ko se ti nobena prodajalka ne nasmeje več, ker vedno mrko zahtevaš svojo štruco kruha in ti prosim ne gre iz jezika, hvala pa tako nima veze? Si srečen, ko se zvečer zvališ v svojo brezhibno pospravljeno posteljo z rjuho na rob, ki pa je hudičevo prazna in mrzla? Si srečen, ko majo tvoji otroci enkrat poln kufer vsega, ko se uprejo, da ne bojo delali po ukazih in če imaš srečo se samo kujajo par dni v sobi?