IZVIRNO SPOROČILO: Mamathea
Tanayya joj uboga revica za prizor dedka,
živet se pa s tem tud da, tako, da sem prepričana, da bo s tvojim dedkom prav kmalu vse ok.
Pa za bivšega se ne preveč sekirat, sej vem, lahko je to govorit, ampak težko je pa oprostit, eni moški so pa res packi
.
Dajica bravo za mamico, da je uspešno prestala operacijo, smo stiskali pesti.
Ajtak čestitke za pogodbo, to je res super.
Pod to se samo podpišem.
Glede trebuha nič skrbet Mamathea, jaz sem bila pri pupi takšna kot Titanik, pa me ni razgnalo; če bi se preveč širila, bi te G že hitro poslala vsaj na test sladkorne. Jaz ga bom morala opravit, ker jo imam v družini. Čakam na kakšen dan, da nas ne bo povsem zasnežilo, da se odpravim na polikliniko... in bom tam verjetno spet visela pol dopoldneva....
Glede recesije - jaz sem v javni upravi, tako da se ne bom pritoževala, mi ne grozi knjižica, tako kot bo v naslednjih mesecih marsikomu. Verjetno bodo znižali plače in regres, pa napredovanja v plačilnih razredih grozijo ukiniti, ampak jaz bom na porodniški, tako da se mi glede plače tako ali tako v naslednjem letu ne bo poznalo. Pa še napredovala sem v januarju

, tako da je šla plača gor. Moj ima s.p. mizarstvo, zaenkrat pravi, da se mu recesija še nikjer ne pozna, je polno zaseden za dva meseca naprej, pa telefon še kar zvoni. Midva se tako sploh ne moreva in ne bova pritoževala. Imam pa že enega sorodnika, ki je decembra prejel knjižico in vem, kako grozno je iskanje službe v času, ko nihče ne zaposluje; pa to še mlada družina, ki se težko prebije na eni plači...
Zobki - ravno včeraj je pokukala na dan zadnja štirica, tako da jih imamo skupaj 12. Ven so šle kot po učbeniku - enke, dvojke, štirice, imamo pa tudi že nastavke trojk, tako da najbrž ne bo dolgo. So pa te štirice res ogromne... ko sem videla, kakšne so, sem pomislila, da še dobro, da smo slabo spali "samo" 3 tedne.
Ema - sem gledala eno uro in potem zaspala na kavču (ja, zadnje čase me daje večerna zaspanost); videla sem Quartissimo in so se mi zdeli zelo v redu. Edina pripomba je pevka - ali je bilo ozvočenje slabo ali pa ima malček šibek glas, meni namreč ni uspelo v celoti razumeti, kaj poje. To, da nekateri kot problematično izpostavljajo dejstvo, da je Hrvatica in da je pesem napisal Hrvat, mi je pa ful odveč, najbrž to spet širijo tisti nezadovoljneži, ki so izgubili.
Trma in užaljenost - poznamo in se dnevno spopadamo; če kaj ni po njeno se vrže po tleh in otresa z nogicami. Npr. kopanje - v vodi uživa, po njenem kopanje nikoli ne traja dovolj dolgo, ko jo moj dvigne iz vode (najprej jo mora uloviti, ker izvaja vse možne manevre, vključno s podvodnimi, da se mu izogne), od besa tako otresa z rokicami in nogicami, da je praktično ni treba obrisati, ker vsa voda odleti. Podobno, če vidi kakšno hrano ali pijačo (zadnja obsesija je kava

) ali dudo drugega otroka, ki ji je ne damo, ali če ji prepovemo odpirati kakšno omaro, ali.... skratka seznam je precejšen in samo čakam, kdaj bomo imeli prve izpade v kakšni trgovini.
Mimogrede, pri nas smo zgonili že 3 pare usnjenih copatkov (kupljenih po ebayu), tako da moram danes naročiti nove. Tisti trije pari imajo tako "zglancane" podplate, da so že bolj v funkciji drsalk. In ker je imela od novembra velikost 12-18 mesecev, v katerih ima še za slabih pol cm prostora, bom naročila kar 18-24. Ja, bo bolj big foot mama