Zoja Miša, Jaša kaka zdaj vsak dan, po večkrat na dan, zeleno sluzasto. Imam skoraj raje da po nekaj dni ne kaka in se potem pokaka normalno rumene-rjave barve.
Ja, moj šef resno misli. Sem dobila enciklopedijo števil - 589 strani za v latex predelati. Božičnice pa še nikoli nisem dobila - še to bo preko pogodbe, ker sem brezposelna
Kruh: Sestavine
1 kg moke (bele, črne, ržene...) (Jaz sem dala 150g polnozrnate, 50 g ržene, ostalo bele in bomo videli)
2 vrečki suhega kvasa
2 mali žlički soli
1 dl olja (olivnega)
7,5 dl vode
Postopek
V skledi zmešamo poljubno kombinacijo moke s kvasom in soljo. V jamico dolijemo olje in malo vode. Gnetemo z ročnim mešalnikom (metlice za gnetenje)in dodajamo vodo. Začnemo z nizko hitrostjo mešanja, postopoma jo povečujemo. Količina vode je odvisna od vrste moke (črna in ržena jo potrebujeta več). Testo mora postati svilnato. Vmešamo lahko tudi različna semena. Pustimo vzhajati približno 1 uro. Pečico segrejemo najprej na 200 stopinj. Testo pregnetemo na pomokani površini in ga oblikujemo (hlebec, štručke, žemljice...). Položimo ga na pomokan pekač in pustimo vzhajati 15 minut. Preden ga potisnemo v pečico zmanjšamo temperaturo na 180 stopinj, kruh pa zarežemo z ostrim nožem. Kruh pečemo cca. 1 uro, bolj ko ga bomo zapekli, debelejša in trša bo skorja. Vroč kruh zavijemo v krpo in pustimo, da se ohladi.
Jaz sem kar z rokami gnetla.
Pri nas je miklavž že na mizi in čaka otročka da se zbudita zjutraj.