Mamice, ki imate enega otroka... vaši dohodki na družinskega člana dejansko SO višji od družin z dvema in več otroki. Zakaj vas moti, da drugi dobijo popust, čeprav imajo manj dohodka na družinskega člana kot vi?
Se popolnoma strinjam z napisanim.
Decemberka - vem, kako se počutiš. Tudi jaz imam 2 šolarja, 3. pa v vrtcu in lani, ko sem nehala delat (s.p. zaprla), so nama dali 2 razreda višji plačilni razred - pa jaz nisem od države popolnoma nič dobivala. Sva se pritožila in od februarja do zdaj so rabili, da so pritožbo rešili (sva tako celo leto plačevala 3 x več, kot pa bova sedaj).
Kar pa se tiče tega, da ima 2. otrok zastonj vrtec, se mi ne zdi prav - nenazadnje se plačilo vrtca določa na podlagi dohodka, ne pa samo po številu otrok - tako bo imel zastonj vrtec drugi otrok tako od tistih, ki imajo višje dohodke, kot otrok staršev, ki imajo dohodke pod povprečjem - to pa se mi ne zdi ravno pravično.
In, če se je prej štelo le po dohodku - ko sta moja starejša2 otroka hodila v vrtec, sva za 1. plačevala najnižjo, 2. pa je bil oproščen plačila - tako, da se je ta način uporabljal že nekdaj, politiki so pa z brezplačnim vrtcem za 2. otroka "želeli" dvignit rodnost.