IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa
Je bila tamala v bolnici, mamica z njo.Veliko se je vozila k njej in nazaj domov. Ker so prestali operacijo na glavi, se je mama zelo sekirala. In so ji pediatri na pediatrični odsvetovali dojenje.
No tega pa ne verjamem. V takih primerih je dojenje celo zaželjeno, razen če mama prejema kakšna posebna zdravila in zato ne smejo dojit.
Ja, res je. Naš mali je pri 7 tednih v roku slabih dveh tednov dvakrat doživel življenje ogrožajoč dogodek (nehal dihati). Imel je več zdravstvenih težav in, ko so ga odpustili iz PeK je na izvidu pod terapijo poleg vseh živih zdravil, ki jh je prejemal, mdr. pisalo tudi dojenje. In valda sem se tudi jaz hudo presekirala, saj bi mali lahko umrl, pa tokrat 1. slišim za t.i. živčno mleko
Mi je pa na žalost kmalu po vsej tej norišnici mleko presahnilo (predvidevam, da pač od vsega hudega kar sem prestajala), pa sem se ful trudila, pa vztrajala, nisem dodajala in se ni dosti redil oz. sploh ni pridobival na teži in sva šla v bolnico na opazovanje za par dni, kjer sem ga morala tehtati pred dojenjem, med in po dojenju. Dojila sem ga tudi po eno uro v kosu. Na podlagi vsega tega, sem mu po priporočilu P morala pričeti dodajati, ker svojega mleka nisem imela dovolj. In sem pričela dodajati. Kaj naj zdaj? Bi ga naj izstradala? Bi se naj raztrgala, ker nisem imela mleka? A zato, ker nisem več polno dojila, nisem bila "dobra" mamica

Važno, da je otroček sit. To je edino merilo!! Neko posploševanje in obsojanje in vzvišenost nad mamicam, ki ne dojijo... kretenizem.