IZVIRNO SPOROČILO: aprilčica07
Jutro,
sams: ne, nisem iz Obale, se zadržujem največ med Krasom in Goriško
ma veš, da sem jst imela isto pr prvem porodu, isto krvno skupino, isto injekcijo in lih tako sem dobila transfuzijo.. samo nič nevem, da bi blo karkoli narobe, ker mi moja g še ni vzela krvi, jo grem dat drugi teden in pol bomo videli kako in kaj je pri meni stanje... saj pr tebi bo tudi vse ok, samo malo bolj te bodo morali poregledovat in čuvat, tako, da kr korajžno!
hvala
aprilčica07, sej vem, da ni konec sveta, bomo videli sproti. V bistvu se je zgodilo, da je moje telo ful reagiralo na tujo kri in proizvedlo en kup protiteles, ki so sedaj še v meni. In če ima

kaj v krvi, kar je imel darovalec krvi in proti čemu sem jaz naredila protitelesa, je lahko cel

. Ne vem, če sem se prav izrazila.
simonalokar, glede tvojega vprašanja o Rh+ in -. V bistvu se ljudje glede krvi ne razlikujemo samo glede krvne skupine (A,B,0,AB), ampak tudi na podlagi enega kupa drugih stvari, med temi tudi Rh faktor, ki je lahko + ali -. Večina ljudi ima +. Imeti Rh- ni tako hudo, razen ob nosečnosti. In sicer: če 1. rodiš otroka, ki je Rh+, bodo ob porodu, ko se krvi mešajo, mati proizvedla protitelesa proti temu + faktorju. Kar za mati ni nič hudega, do naslednje nosečnosti. Ki če je spet

z Rh+, se zna zgoditi, da ga napadajo protitelesa iz materine krvi, ki jih je naredila ob porodu. To je to. Zato vse, ki so Rh- preventivno cepijo v 28. tednu in pri porodu, če se izkaže, da je

Rh+. Mogoče je sedaj kaj bolj razumljivo (vsaj upam).
Jaz tudi 1.nisem ful kupovala, ker še preden sem rodila, so vsakič kaj prinesli. Sploh pa za novorojenčka se ne izplača, ker ne veš, kako bo velik. Če je ful velikan, ne bo mogel nositi tistih najmanjših oblekic. Midva sva potem vzela paket e iz socialne in sva si tudi tam nabrala par bodijev itd. Edino previjalno sva ful prej nabavila, da sem v predale spravljala oprane stvari za

. Res glih ene par bodijev sva kupila in še to čisto na koncu. Potem sva bolj sproti, tudi zato, da smo se malo zamotili in šli kdaj v trgovino po nakupih, ker paše malo pretrgati tisto rutino z

, sploh na začetku. No, vsaj meni je pasalo in sem se ful veselila vsakega odhoda v trgovino.
sulfinija, ayo, HeGa, aprilčica07: vraže pravijo, da če imate ful mozoljev, bo punčka. Ne vem, ali je to res, bomo videli predvidoma avgusta. Ali pa če boste zadostile naši (no, vsaj moji) babji radovednosti in razkrile kaj prej, kaj boste imele.
Bodite v

in se čujemo!