En zasnežen pozdrav še iz našega konca. Sicer pri nas ne sneži več, je pa včeraj cel dan, tako da je pogled ven kar prijeten. Je pa napoved za naprej tako neumna, da tale sneg ni za drugega, kot blato delat. Škoda... otroci so ap tako veseli vsake snežinke. Posledično so cel vikend prerili na snegu. Ja, vikend... ta je spet hitro minil. Veliko igre na snegu, spet 2 koncerta, snemanje, jaz pa sem si še vmes vzela celo čas za dnevni počitek. In je dobro delo... posledično sem lahko pela in se tudi sedaj bolje počutim. Otroci so spet vsi nahodni, hujšega pa ni slišat. So pa menda bolnice pri nas tako zasedene, da otrok sploh več ne sprejemajo in jih kar v Brežice vozijo...
Pa, da grem k lepšim temam...
Vaši malčki že kar hodijo: Miha... sem prva stavila nate... čestitke. Pa Nal... tudi ti si videti že čisto samostojen. Bravo fantje! Naš Tomaž pa ne bo še tako hitro hodil, ker telo ne dohiteva glave. Tako je energičen in povsod ga je dovolj in, ko se postavi... je glavo že z mislimi in nosom drugje, kot pa noge, tako da... bomo še počakali s samostojno hojo... pa upam, da vmesni čas preživimo brez hujših poškodb. Trenuten hobi je, da spleza na kavč... potem pa po blazinah na vrh... in sem ga že ujela, ko je visel čez. Obup... pa samo sesalec sem porinila stran v tem času. Sem danes spet stajico privlekla ven...
Hrana, zelenjava in nasploh prehranjevanje... to ej pri nas spet projekt. Kakor zna veliko pojest, ko ej razpoložen, je trenutno obupno stanje za mizo, saj dečko spleza že ven iz Tripp Trappa... nekako čudežno zvije nogice in že je na mizi. Včasih sem ga vsaj za par minut dala v stolček in je sedel ob meni, ko sem jaz kaj štimala po kuhinji. No, sedaj tudi to odpade. Tako je nujna animacija... če želim, da je z nami... in nisem res cel dan v kuhariji, pospravljanju in pacanju. Mi imamo še vedno 4 obroke. Dopoldne sadje (danes npr: eno celo banano+en ta velik frutek+4 žlice Alnatura žitaric)... to ej ta glavni obrok in tudi največ poje. Potem okoli 1h je zelenjava ali samo polenta... definitivno smo skromnejši v izboru, kot ve... Popoldan je kosilo z nami. Zvečer pa kakšna skuta ali jogurt. Poje od veliko pa do nič. Jupiii.
Dojenje... midva se še vedno dojiva pred vsakim uspavanjem. Če me pa ni, pa zaspi še lažje :-))) Tako, da Tanja, le brez skrbi... dojenje je asociacija z mamico. Ponoči pa od 2-5x... Nocoj je bilo samo 2x JUpii.
Rene... bravo za kobacanje. Le naj mami sedaj vidi kaj jo čaka, hehe.
Smokiji, kožice... naša P tudi pravi, da ne forsirat. Med kopanjem, sicer pa ne pretiravat. Naš Tomaž ima tudi skoraj čisto zaraščeno. Trenutno med kopanjem nekaj eksperimentiramo... Bomo videli. Pri ta velik smo imeli zelo enostaven poseg pred pol leta. Je bilo super in brez travm. Njegovemu sošolcu so potegnili pri dvejh letih dol... pa čez pol leta spet, ker se je zarastlo in pred enim letom naredili operacijo... Na koncu pa obrezali, ker se je kompliciralo. Po mojem preveč na silo ni smiselno... Seveda pa je super, če bo šlo vsem, pa čim prej čez :-)))
Diete... navijamo za vse. Tudi zate bomo, Krista. Le pogumno.
Še tole pokomentiram... potem pa gremo z dekleti spet cunje štimat... ja, jih res ne zmanjka.
Potovanja... mi2 sva nekaj prepotovala pred otroki. Hude eksotike si nekako nisva nikoli mogla privoščit, ko pa sva jo planiralo... se na koncu ni izšlo... in je bilo že tako prav :-))) Sva oba bolj avanturistične sorte, tako da še sedaj ob otrocih poskušamo kam it. Sicer so te destinacije otrokom prilagojene... pa vseeno paše. Tako smo z otroki pohajali že po Madžarski, pa Toskani, pa Bosni, pa Koroški. Letos pa planiramo it spomladi do Belgije in NL za cca 10 dni. Pa vsako leto si privoščimo par dni pohajanja po Sloveniji... Posočje, Prekmurje, Gorenjska...
So pa šli eni naši prijatelji pred leti z enim otročkom... hudim alergikom na Tajsko... tudi lastna režija, pa vlaki itd... so se imeli menda fajn.
Tako... hitimo še kaj postorit, rpeden se naš Terminator zbudi :-)