IZVIRNO SPOROČILO: frutolina
malcekvita, zakaj je pa ultiva boljša od epiduralne? Jaz še nisem tak daleč z temi zadevami...me pa zanima.
meni je bilo rečeno, da ti naštimajo ultivo preko črpalke v žilo in si sama določaš, kdaj si boš vbrizgala to protibolečinsko zdravilo. V tej črpalki je tudi nek varnostni mehanizem, ki onemogoča, da bi zdravilo predozirala. to pomeni, da na manj kot 3 min ali nekaj takega ne moreš spustiti zdravila v žilo. Ultiva se menda tudi hitro razgradi, otrok ni toliko zaspan kot po epiduralni anesteziji.
Pri epiduralni anesteziji pa gre za bolj invaziven poseg, kjer ti v hrbtenjačni kanal napeljejo kateter, po katerem spuščajo anestetik. Prednost tega je, da nič ne čutiš, pravijo pa, da je oroček potem bolj zaspan, da je menda tudi več vakuumskih porodov, pa ne morem se spomnit kaj še.
Ma sej sama ne vem, kaj bi. Glede na to, da sem priporočilo za ultivo dobila od strokovnjakinje, ki mi je iz izkušenj povedala, kako jo mamice pohvalijo, se bom najbrž odločila za to opcijo. Je pa še vse pred nami, bo še katera aprilčica, ki ima kako porodno izkušnjo za sabo, lahko kaj več povedala iz lastnih doživljanj.
Sej pravim, lahko da bo pa na koncu epiduralna pela