Pozdravljene trebuškarce!
Trebušček in kile - Sama se že nekaj dni spravljam fotkat svoj trebušček, da ga pripopam na stran. Je že prava žogica, tak malo je špičast, predvsem pa dobesedno čutim, kako raste. Določena jutra me kar vleče koža, imam eno teorijo, da tako kot otroci tudi naše bebice pospešeno rastejo ponoči. Hvala bogu, se mi zaenkrat kile še ne nabirajo na nogah in na riti, mogoče pa mi celo uspe prit do konca brez nekih dodatnih oblog.
Čeprav, če bi gledala samo kilažo, sem se zredila gotovo že za 7 kilogramov. Doma namreč nimam tehtnice, tako da grem vedno h G z zanimanjem, kaj bo pokazala.
Porodni načrt - Vsekakor ga bom napisala, saj se želim pri porodu ukvarjati predvsem s svojim telesom in porodom in ne neko glupo birokracijo in uveljavljanjem svojih pravic pri bolnišničnem osebju. 99% Slovenk sploh ne pozna svojih pravic. Gre za moje telo in mojo deklico!
Privat soba - Jaz jo bom vsekakor vzela, če bo možno v Lj, saj si želim intimo in mir. Če bi bilo možno (tako kot imajo v Kranju), bi se dogovorila, da je še moj možek zraven vse dni, ko sem v bolnišnici, da se spoznamo, povežemo, cartamo dan in noč.
Oprema in cotice - Jaz sem že čisto padla noter.
Na razprodaji sem v ObaIbi kupila kar nekaj stvari za našo princesko za september, ko bo stara pol leta, saj je bilo vse 50% znižano. Kavbojke, pa kavbojsko oblekco, pa še eno tako luštno roza oblekco, pa eno jopčko. Potem sem šla še v H&M, kjer sem vzela nekaj bodijev za začetek, čeprav imam neke stare, ki so mi jih posodili. Drugače pa imava že voziček, dobiva košaro in lipinico. Ravno ta teden pa greva v Ikeo po posteljico in previjalno. Bova za oboje dala 220 evrov. Pri nas bi toliko dala samo za posteljico. Tako da nama ostanejo še samo drobnarije kot je banjica, škarjice, termometer... Toda ne misliva pretiravati, saj je v Baby Centru po mojem mnenju 3/4 stvari samo "preseravanje" mam.
Paket - Midva bova najverjetneje vzela kar denar, s katerim bova kupila Štorkljine pralne pleničke, tako da sva s stroški za plenice s tem zaključila. Razen pranja in pralnega praška.
Maternični vrat - Meni ga G še ni pregledovala in merila, čeprav sem že v 26t. Morda mi ga bo pregledala v četrtek, ko imam spet pregled. Na tem pregledu me spet čaka injekcija z zaščitnim serumom, ker sem Rh-. Ponavadi z G hitro končava, kar mi je pravzaprav super, samo da je vse ok.
Na 3D nisem šla in tudi ne mislim iti, ker se mi zdi, da je bistvo nosečnosti ne to, da svojo bebico vidiš, ampač čutiš - z vsemi čuti. Najina Ela ima že zdaj rada dobro glasbo, se odziva na različne ljudi (če da kdo od neznanih roko na trebuh, kar preneha brcati, čeprav je prej ful brcala), ful se odziva na mene in svojega očija - ko jo poljublja čez trebušček, ga brca prav v obraz, ha
... v glavnem tako lepo jo je čutiti, da ne potrebujem slikice, kako zgleda. Oba z dragim pa komaj čakava, da se rodi in se že zdaj "prepirava", kateri jo bo prej pojedel.
Miska in Rea - Se pridruzujem eni od Aprilcic, ki je rekla, da je ful odvisno od pozitivne energije in misli. Vsak dan se poglejta v ogledalo, se smejta v svoj odsev, božajta trebušček in se "dogovorita" s svojo bebico, da ne pride prehitro na svet. Povejta jima, kdaj bi bilo najbolje, da pokukata na dan. Verjamita, da bo vse ok. Drugače pa je najpomembneje, da vzdržimo do 34t, potem niti ni neke hude panike. Normalen porod pomeni v razponu od 38 do 42 tedna in v tem spektru je še vse normalno. Aja, vse Aprilčice moramo biti pozorne na 9. april, saj je takrat polna luna, ki zelo rada sproži porod. Kje je še to ...
Toliko zaenkrat od mene, več pa po pregledu, ki ga imam v četrtek.
Pozdravček od obeh ... Ela trenutno spi,
NenaLena