IZVIRNO SPOROČILO: Pat74
Nastavki za dojenje so za moje pojme nepotreben nakup, sploh, če nimate vdrtih bradavic!
mene so resili prvic.. nimam vdrtih, pa mala vseeno ni znala zgrabit bradavice. Uno nagravzno plastiko od chiccota pa je vlekla kot zmesana

Brez njih ne bi dojila. Ampak jih tokrat ne bom kupovla v naprej. Bom vidla, kako bo slo v porodnisnici in ce bi karkoli kazalo na

, bo sel moj ponje.
Blazina za dojenje - sploh ni nujna, je pa priprocna. Jaz je prvic nisem imela, zato si jo bom zdaj provoscila. Tud ne bi v naprej kupovala, ce se zgodi, da ne mores dojit.
Babyvac - NUJEN za moje pojme. Slej kot prej ima otrok prehlad in takrat je zlata vreden. Zame ena pomembnejsih zadev. Ampak ja, lahko uporabljas druge aspratorje.. Z naso smo imeli vsakic mesarko klanje ob pucanju nosa in je bilo fantasticno, da se sem samo pod nos dala nastavek in je ven potegnlo ne pa da bi se se ukvarjala, a moram jaz povlect, kok,... Zdaj pa ze nekaj casa ve, da ji zadeva pomaga in si celo sama spuca pri 22m

Un za na usta vlect - imela narhinel oz se vedno imam, ce gremo kam. Ob prehladu lahko se mamica fase kaksno obolenje, ker se ni samo enkrat zgodilo, da sem smrku dobila v usta
Aja, da kometiram un moj seznam - to sem si jaz zase sestavila, kaj se mi zdi kul. Res pa vsaka zase

najboljs ve, ce kaj bo, ne bo, bi, ne bi uporabljala.. Tako je isto s kapljicami za krce... morda brez veze kupovat v naprej, ampak ko ti otrok enkrat azcne dret se kot zival... ufff... mene je takrat skoraj kap. Zato bom jaz raje imela na zalogi...
Urejanje papirjev - lahko uredite najprej 60 dni pred pdp. Sploh tistim na bolniski se splaca cim prej oddat, da so notri se polne place

Lahko gres na CSD in ti tam dajo vse potrebne papirje. Ocetje to urejajo po rojstvu, si pa prej seveda lahko pripravijo dokumentacijo (fora je v tem, da rabis potrdilo o zivorojenem otroku

)..
Mandljevo olje naj bi se uporabljalo za mazanje pregibov pri dojencku. Jaz sem ga parkrat, ne pa fuuul. Sem raje dala kaksno kapljico olja v vodo za kopanje. Z oljem pa ne smes mazat celega otroka!!! Naj bi zapiralo pore in kozo se bolj izsusevalo al neki tazga, ce se prav spomnim. Novorojencki imajo dostkrat suho kozo na rokicah, stopalih in zato je kao najboljs kar hladilno mazilo za ritko - tisto navadno lekanisko. ne uno belo s cinkom
pikaro - kolicina potrebnih bodijev se bo zelo razlikovala.. lahk prides skoz s 4 ali pa jih rabis 10 ali se vec, ce otrok poliva... tko da ene 4 bi ze priprocala, pa ce zmanjka das gor pac unega vecjega 62.. itak lahko spoti dokupis pol.