IZVIRNO SPOROČILO: mižek
smejčica ne razumi narobe, tudi meni je Gal vse na svetu, ampak sem pričela stvari gledat malo iz drugega zornega kota, vedno več mu bo treba nudit, ( vem da če bo imel ljubezen najudveh ne rabi drugega) ampak trenutno npr. se vidi da mu manjka družba vrstnikov in se mi trga srce ker ga trenutno ne moreva dat v vrtec, nama nebi zneslo čez mesec, moj ne zasluži ne vem kaj, pa še bi kljub temu vrtca plačala ziher nekje 100-150€ mesečno, če pa hočeva hišo naredit pa bo moral ta čas bit doma, saj vem da mu doma tudi nič ne manjka, ampak vseeno je to pač stvar ki mu jo odvzamem zato ker si je ne moremo privoščit. Nam res nič ne manjka imamo kaj za jest, kaj za oblečt, tudi kake izlete si tu pa tam privoščimo, ampak trenutno res morav gledat na vsak euro, tako da glih ni rožnato. In zato bi jaz bila pripravljena tudi prekinit porodniško, ni vse v denarju, ampak nam pa vseeno veliko pomeni, tako da nažalost tako to je.
Hja, na žalost res včasih tako pride, da ženska nima neke izbire in mora it v službo. Kaj bi jaz naredla, če bi tako prišlo, ne vem ... Res je, da zelo cenim biti z Zalo ... in tega ne bi hotela zamenjat, ampak če bi se mi ponudla kaka dobra služba, bi pa težko rekla ne. Nimam ne vem kako iskane izobrazbe, razmere na trgu dela so itak obupne in najbrž si ne bi upala zavrnit česa takega.
Res je pa tudi, da je moj policaj (oz. trenutno še kandidat za policaja) in tu plače tudi niso neki vau, da se preživet, newem kaj pa tudi ni. Če je partner zaposlen na kakem dobro plačanem delovnem mestu, je lažje rečt ne službi oz. najbrž ni tako zaskrbljujoče, si misliš, da še lahko počaka malo, bo že kaka druga priložnost. V mojem primeru na žalost ni tako.
Dostikrat razmišljam tudi, koliko moški zamudijo pri otrocih ... Recimo da bi dobila službo, bi bilo tudi možno, da partner prevzame preostanek porodniške, kar tudi ni tako slabo - vsaj zanj ne
Zaenkrat pa še itak študiram, dohodek imam taki za preživet, tako da v to smer še ne gledam. Uživam v tem letu, ki ga imam na voljo poleg Zale in upam, da bom še kakšno leto lahko. Če pa ne bo šlo, pa bomo že nekako zvozili.
Mižek, verjamem, da ni fajn, da Gala ne moreš dati v vrtec ... Saj je res, da se zdaj lahko sama ukvarjaš z njim, ni pa to vse. Otroci zagotovo rabijo družbo vrstnikov. Upam, da se ti z delom čimprej uredi
Sosedovi 3-je otroci (fant in dvojčka, fantek in punčka) niso nikoli šli v vrtec (ali pa bolj pozno, nisem prepričana) in so dejansko imeli drug drugega za družbo, za igro - ampak ni to to. Potem ko so šli v šolo, so imeli velike težave z vklapljanjem v družbo sovrstnikov in to še jim zdaj ne gre najbolje, pa sta najmlajša 2 sigurno že kak 3. razred. Osnovne socializacijske veščine se začnejo osvajat v zgodnjih otroških letih in otrok jih doma poleg mame zagotovo ne more doživet - pa čeprav je še tak lepo z otrokom doma, čeprav ga nikoli ne bi hotela poslati v ''širni svet'' ...
Ja, na žalost je dandanes dostikrat pač tako, da je denar sveta vladar

In potem moraš na žalost sprejemat odločitve, ki jih sicer nikoli ne bi hotel