res, čisto me je sesulo, ker se nisem pripravila.
To je vsekakor ključ - da se pripravimo. Jaz moram zavestno pazit, da je nimam preveč rada. to mi gre sicer strašansko na živce, ampak to je moj problem

. Ker čim jo spustim bližje, je varianta: "ponudiš prst, vzame vse po vrst". Tak da se moram prav zavestno nazaj držat. Škoda, ampak nimaš kaj, če ne gre drugače...
Ena cvetka od zadnjič: je mela tamalo celo dopoldne in še potem velik del popoldneva (malo, da se je ona naužije, malo, da se mala navadi, da bo pač tiste 3 dni brez mami), midva sva prišla malo čez 16to uro, ko je tašča klicala, da se je mala zbudila (čeprav se je že prej, ampak ajde, pač ni takoj poklicala, nič zato). potem pridemo, se pozdravimo, usedemo za mizo in tamala si takoj prinese pručko, da bo zlezla k lubiju (očiju) v naročje, ki je bil pač bližje. Babi jo seveda takoj hoče vzet, se je mala začela dret ko jesihar, jo je (začuda

) supstila in mala je splezala na očija. Vse ok. Potem se ona pocarta pri njem za minutko dve, potem pa vzame mala pručko, pa se zgužva do mene, ki sem bila bolj v kotu. No, potem je zlezla k meni in ni hotela več nikamor drugam... In babica vsa nesrečna:
"A zdaj ko je pa mami prišla, pa babi ni več dobra? Je mami boljša ko babi..." Prav nesrečna je bila, ves čas nekaj v tem stilu... Se mi je najprej prav zasmilila, pa sem jo tolažila, da me pač cel dan ni videla, pa se mora mal pocartat, ampak na koncu obiska, ko jo je non stop vlekla k sebi (kljub temu, da je Ronja jasno pokazala, da bi bila rajši lepo pri meni, pa da ji ni do tega, pa ko nas ni spustila domov - bila je tam tamala cel dan, meni slabo za umret, ampak ona jo bo prav po polžje oblačila, da bo ja izsilila še tistih par minut z njo..., pa ne glede na to, kako se jaz počutim - zraven mi pa še govori, kako naj počivam!!! Halo, saj bi, z veseljem, če bi nas spustila domov, da lahko grem dejansko počivat, ne pa da sedim na pručki in probam vsaj malo pospešit proces

...), sem mela pa vsega poln kufer in se mi ni več nič smilila... Saj je sama blesava!
Pa ne more babica z mamo tekmovat, kiro bo mela rajši, lepo te prosim! Pa če jo podkupi z vsemi sladkarijami tega sveta, otrok bo mel vedno rajši mamo! (če ni glih čist čorava, to pa tudi nisem, vsaj ne zgleda tako, ker me zaenkrat ma kar rada...) Kaj hudiča je sploh mislila? Saj to je normalno, brezveze, da tekmuje, ker ne more zmagat, samo slabo voljo širi - nase in na nas...