24.12.2008, 07:00
8795
Čokolado razrežemo na koščke in jo v posodi nad soparo stopimo. Pazimo, da ne zavre. Počakamo, da se malo ohladi.
Moko presejemo s pecilnim praškom in kakavom.
Penasto vmešamo maslo in rjav sladkor. Dodamo jajci, vanilijo in sol. Dobro vmešamo in počasi prilijemo rahlo ohlajeno čokolado.
Izmenično vmešamo: mešanico moke in kakava ter mleko. Masa bo precej tekoča.
Testo razdelimo na 2 ali 3 dele, jih pokrijemo s plastično folijo in postavimo na hladno za vsaj 4 ure, ali čez noč.
Pečico segrejemo na 175 stopinj.
Pripravimo 2 krožnika. V prvega damo kristalni sladkor, v drugega sladkor v prahu.
Z rokami oblikujemo kroglice (moje so bile približno 2,5 do 3 cm premera), najbolje je samo po 4 naenkrat in jih damo v krožnik s kristalnim sladkorjem. Povaljamo kroglice in jih prestavimo v krožnik s sladkorjem v prahu. Spet jih povaljamo in jih damo na pekač, obložen s peki papirjem. Kroglice naj bodo 4 do 5 cm narazen. Pečemo jih približno 12 do 14 minut. Piškotki bodo še mehki. Takoj ko se ohladijo, jih zapremo v kakšno Tupperware posodo (ali kaj podobnega), da se ne bodo osušili.

Celo ratal mi je že mal piškotov spečt, vendar imam namen še v četrtek mal pečt, ker bo še dragi doma, da se bo zabaval z davidom. Sva bila pa danes še na službenem kosilu, babi je pa merkala davida in ga dala tudi ajat. Moram pa zavit še darila, ..... sej bo. Pa škoda mi je bit notr ker je zuni lepo in sem potem rajš zuni s tamalim, doma pa cela bomba po bajti
, pol vas pa malo preberem, namesto časopisa, ki ga še ni.



