IZVIRNO SPOROČILO: loredana
IZVIRNO SPOROČILO: Lalica1
Naj odidem in pustim nekoga, ki ga še vedno ljubim? In zvezo, v katero sem vlagala svojo energijo in svoje življenje?
TI ga ljubiš, TI si vlagala, njega pa boli patka, ker v nasprotnem primeru tega ne bi naredil. Ne vem kaj vam ni jasno.
Ko si prvic kot pubertetnica naredila napako in ne poslusala starsev, bi bilo najbolj prav, da te zavrzejo. Ker ce bi ih imela rada, zagotovo ne bi naredila nic, kar bi ih prizadelo.
Upam, da se druge osebe v vasih zivljenjih ne obnasajo do vas tako, kot bi se po sicersnji logiki vi do njih.
Partnerja boli marsikaj. Morda tudi to, da ga zena ne spusti blizu sebe kar precejsen cas, da je v druzbi zabavna in fina z njim pa navelicana in zadircna.... in ljudje ne znajo vedno reagirati po vasih pravilih. Nekateri mislijo, da se bodo tako mascevali za vse nelepo, kar so im partnerke privoscile in za vse.. zanicevanje, nerazumevanje, nekateri iscejo toplino drugje, nekateri so navelicani pogojevanj in trgovanj s spolnostjo itn.., ki so ga obcutili.
In prav to: njega boli patak, je zadosti zgovorno o poglabljanju v partnerja, v moci razumevanja njegovega obcutja, stisk itn.. Ne, drugi nimajo in ne smejo imeti obrambne mehanizme. Linearno - ce bi me imel rad ne bi skocil cez plot. Ocitno te pa tebe boli patak kaj do tega privede, boli te patak za partnerja - ti si postavila pogoj on ga ni izpolnil ... enega cez vrata in ... naslednji prosim?!
Kaj bos naredila z otrokom ce se bo porocil z nekom, ki ti ni po godu? Rekla si ne, on pa drugace, zaboli te - vrzi ga cez vrata, dete te zagotovo nima rado....
Samo ko sebe postavis kot center sveta, samo takrat lahko tako zlahka postavljas pogoje a priori. Ego. Ego, ki izhaja in se velica iz straha, da ne bi bil prizadet. Cvrsta odlocenost o "najslabsem" cloveku, ki bi si dovolil prizadeti ih sankcijah, ki mu sledijo so kot nekaksno varovalo in pomirjevalni element. Ce prizadene, se ga izbrise. Ker visjo jaz drugace ne prenese.
A propo : ce me ima rad ne bo skocil cez plot stoji: ce me ima rada me ne bo kar tako zavrgla, ceprav sem ga polomil.
< Sporočilo je popravil Misek -- 22.12.2008 19:44:11 >