IZVIRNO SPOROČILO: majči22
Brez problema lahko to narediš. Smo imeli na csd en tak primer pa ni panike, saj je vseeno koliko plače ti dobiš in csd to ne briga. Ne razumem pa kaj bo s tem firma od tvojega moža na boljšem, saj bo davek tako in tako moral oddvajati od tvoje izplačane plače. Če boš imela isto kot sedaj nevem v čem je prednost za fermo.
Aja še to. Csd plača prispevke samo od razlike do polnega časa. V tvojem primeru za 4 ure. Za ostale 4 ure pa tvoj mož.
Dobro za firmo sem mislila da je to da bi nam pač ostal tisti denar

sej mi nikoli ekonomija ni šla
Mi je pa par minut nazaj prijateljica prinesla zloženko s socialne "Zavarovanje za starševsko varstvo" in ta zadnja 18. tema je "Pravica do plačila prispevkov za socialno varnost zaradi starševstva" in tukaj piše:
" Vlagatelju delodajalec zagotavlja pravico do plače po dejanski delovni obveznost (ok to mi je jasno , dobim toliko kolikor bom delala in RS ne bo dala za razliko do polnega urnika - to sem ukapirala

), RS pa mu zagotavlja plačilo prispevkov za socialno varnost
do polne delovne obveznosti. (opaa to mi je zdej tukaj pomembno - ali je to zdej novina, ali tiskarska napaka v zloženki?, kaj misliš). RS plačuje prispevke zavarovanca in delodajalca (

) za obevezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje, zavarovanje za primer bolezni in poškodbe izven dela, za pravice do zdravstvenih storitev, plačila potnih stroškov, pogrebnine in posmrtnino."
No to sem prepisala iz zgoraj omenjenje zloženke, ki jo je izdalo Ministr. za delo, družino in socialne zadeve, je pa bilo tiskano aprila 2008. Na netu pa še nisem nič najdla o tem