IZVIRNO SPOROČILO: crvicek
Giotti, sem pa zdaj prebrala v italijanskem članku ravno to, ko sva prej komentirale, da je res test pozitiven v kateremkoli dnevu cikla v primeru PCO. Se pa lahko tudi dogajajo odstopanja pri intenzivnosti črtic pri večkratnem testiranju v istem dnevu, saj hiofiza ne vedno izloča enake količine LH hormona. Baje je to normalno in je zelo odvisno od posameznic, ene imajo vrh O v par urah po pozitivnem testu, druge pa lahko rabijo tudi 48 ur. Bolj je zaskrbljujoče, če se T črtica sploh nikoli ne obarva. Če pride do zanositve je O test spet pozitiven že čez 8 dni, ko se začne istočasno proizvajati tudi nosečniški hormon (Bch).
Ja, vem, vse to

... ne morem verjet, da sem že toliko prebrala, I am really obsessed

Ma, ne bi niti malo bila, če bi res po dveh dneh bilo negativno. Torej, tudi 48 ur pozitiven test me ne bi niti malo skrbel, ampak poglej mojo razpredelnico (vedno ista ura zvečer!) Včasih sem res naredila tudi 2x na dan, ampak to ni važno, tukaj sem dala vedno isto uro, zadržan urin, črtica enako intenzivna celih 3 dni. Mislim, da je tudi preveč hormona lahko enak problem kot premalo

. Torej:
11. dan: T komaj zaznavna = negativno
12. dan: T manj močna od K = negativno
13. dan: T enaka K = pozitivno
14. dan: T močnejša od K = pozitivno
15. dan: T močnejša od K = pozitivno
16. dan: T močnejša od K = pozitivno
17. dan: T enaka oziroma malo močnejša od K = pozitivno
Danes je 18. dan, kupim nove teste, drugi proizvajalec... bom vidla, kaj mi bo pokazal. Danes zjutraj šele pa se je tudi temperatura povišala iz 36.7 na 37.0.
Tako da je moj test do zdaj bil že najmanj 96 ur močno pozitiven, to je kar 2x več od tistega maximuma 48 ur. To gotovo fejst bije ven iz povprečja.
Ampak en vzored, en mesec je premalo za zaključke! zato nujno naslednji mesec ponovim testiranje in nujno z drugimi testi, če je res kaj na tem, da so tako različni, ampak sem zelo skeptična. Ker pač merijo LH hormon kot tisti za nosečnost merijo betaHCG. Tudi so vsi zelo zanesljivi, če imajo ful močne črtice, tako kot pri meni.
Ja ovulacijski test se lahko dela po 9 dneh od O (ko je maximum dni za vgnezditev, ko se prične proizvajat betaHCG v primeru nosečnosti) tudi zato, da se vidi, če je prišlo do nosečnosti. To pa samo zato, ker sta LH in betaHCG po strukturi zelo podobna hormona.
Ej, hvala za vse informacije....!!!
Si še pišemo....